Business report: Locurile de munca pentru care se fac acum angajari pe salarii de la 2.000 lei la 4.000 lei lunar; Scadenta deficitului bugetar si restrangerea cheltuielilor publice au crescut de 2,5 ori arieratele la bugetul general consolidat; Cum au devenit brusc milionari in dolari toti locuitorii unui sat din Spania
Locurile de munca pentru care se fac acum angajari pe salarii de la 2.000 lei la 4.000 lei lunar.Oferta de munca, disponibila in aceasta perioada pe cel mai mare site de recrutate – pentru care angajatorii au facut publice salariile pe care sunt dispusi sa le ofere – cuprinde locuri de munca pentru asistenta manager, bucatari, responsabil cofetarie, inginer vanzari, administrator retea, platiti cu salarii care pornesc de la 2.000 lei net pe luna si care ajung la 4.000 lei net lunar. Iata posturile si asteptarile angajatorilor de la candidati. O cofetarie premium angajeaza responsabil magazin. Candidatul potrivit pentru acest post este motivat, serios, constiincios, optimist, este atent la detalii, intelege limba franceza, cunoaste si foloseste responsabil un sistem de gestiune, este amabil, prompt, are aspect placut si o igiena personala riguroasa, scrieEconomica.
Scadenta deficitului bugetar si restrangerea cheltuielilor publice au crescut de 2,5 ori arieratele la bugetul general consolidat.Potrivit datelor oficiale ale Ministerului Finantelor, arieratele bugetului general consolidat au crescut considerabil pe parcursul acestui an, ajungand sa fie de doua ori si jumatate mai mari decat la finele anului trecut. Adica au urcat de la 86,0 milioane lei in decembrie 2015 la 205,3 milioane lei la finele lunii septembrie 2016.Iar asta fara a include sumele din bugetul asigurarilor sociale destinate spitalelor. Cresterea a fost chiar ceva mai mare la bugetul de stat si cele autonome decat la bugetele locale, dar pe scadente de plata nerespectate, s-a concentrat pe perioada de peste 90 de zile la bugetul de stat si la peste 120 de zile la bugetele locale, noteazaCurs de Guvernare.
Cum au devenit brusc milionari in dolari toti locuitorii unui sat din Spania.Antonino Fernandez nu a lasat mostenire locuitorilor din satul natal sumele imense de bani despre care publicatiile straine au scris, a tinut sa clarifice Lucia Alaejos, reprezentanta Fundatiei „Cerezales Antonino y Cinia”, anunta site-ul thelocal.es. In testament apar rudele miliardarului, dar nu si satenii. „Mostenirea de 200 de milioane de euro este o chestiune de familie”, a adaugat Lucia Alaejos. Totusi generozitatea lui Antonino Fernandez nu este o legenda nefondata. „A finantat restaurarea bisericii, alimentarea cu apa pentru fiecare casa din sat si, datorita lui, avem un centru cultural uimitor, care aduce vizitatori. Localitatea noastra este peste multe din regiune”, a mai spus Alaejos, arataNewMoney.
Uber si Airbnb impart Romania in doua. „Sharing economy”, respectiv initiativele prin care oamenii simpli pot face bani in plus punandu-si la dispozitie casa, masina sau pur si simplu timpul liber fac furori in Vest. Ele au ajuns si in Romania si, ca peste tot, nu sunt scutite de controverse. In ultimele doua saptamani, aplicatia de transport Uber, prin care orice sofer poate deveni taximetrist, a fost lansata la Brasov si Timisoara. Sunt cel de-al treilea, respectiv cel de-al patrulea oras din Romania care beneficiaza de acest serviciu, dupa Bucuresti (din februarie 2015) si Cluj Napoca (din august 2016). „Vom veni intotdeauna acolo unde oamenii vor sa foloseasca Uber. Acum suntem aici si suntem pregatiti sa oferim inca o optiune de mobilitate sigura si de incredere pentru utilizatori si o oportunitate economica flexibila pentru soferii care ne devin parteneri”, a spus Nicoleta Schroeder, General Manager Uber Romania, citata deCapital.
Lansarea lui Tesla Model 3 ar putea fi amanata, spun expertii. Cunoscutul analist american Adam Jonas de la agentia Morgan Stanley a declarat recent ca Tesla nu-si va putea respecta promisiunea privind debutul lui Model 3. Momentan, constructorul american preconizeaza va incepe asamblarea celui mai accesibil model din gama la jumatatea lui 2017, ceea ce inseamna ca productia la scara mare nu va fi atinsa decat spre sfarsitul anului. Insa Adam Jonas considera ca Tesla nu are cum sa respecte aceste termene, iar lansarea lu Model 3 va fi amanata cu cel putin un an. Previziunile analistului nu sunt imbucuratoare pentru cei care au depus deja taxa de rezervare de 1000 de dolari pentru viitorul model Tesla, anuntaAuto-Bild.
ASF rezolva cu 45.000 euro mentenanta bazei de date CEDAM, confruntata cu disfunctionalitati in septembrie. Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a atribuit Global Resolutions Experts SRL Bucuresti, pentru suma de 203.161 lei (45.000 euro), fara TVA, contractul pentru servicii de suport al infrastructurii hardware si software a sistemului informatic CEDAM, confruntat in a doua parte a lunii septembrie cu disfunctionalitati in functionare, in urma numarului mare de interogari de la asiguratorii care emit polite RCA. Contractul a fost estimat la 70.000 de euro, fara TVA. La licitatia organizata de ASF au depus oferte Focality, I-Tom Solutions, Trend Import-Export, Power Net Consulting si Smart Control, informeazaProfit.
Efectele Cincinalului Prima Casa: o trecere lina spre un procent mai ridicat de finantari ipotecare. Numarul de cereri pentru aparatamente achizitionate prin programul Prima Casa s-a dublat anul acesta, spunea recent Ministrul Finantelor, Anca Dragu. Intrarea in vigoare a Legii darii in plata, cuplata cu cresterea avansurilor cerute de banci la creditele ipotecare, i-a determinat pe multi romani sa ia decizia de a cumpara. Pentru dezvoltatori, 2016 a fost cel mai bun an, cu 30.000 de apartamente livrate si cu o rata de absorbtie de 70% pentru Bucuresti si 90% pentru Cluj-Napoca. Prima Casa va mai continua cinci ani. Acesta este planul Ministerului Finantelor, care insa va opera cateva modificari, relateazaEconomica.
Planul de 30 de milioane de euro al sefei Hilton. Belgianca Christine Schillings este executivul care isi pune la bataie experienta de 30 de ani in industria ospitalitatii pentru a demonstra ca reticenta la schimbare a antreprenorilor autohtoni nu face decat sa confirme ca dificultatile sunt cele care genereaza progresul. Ana Hotels (nu) e o exceptie. „Tot ceea ce vedem ascunde un alt lucru. Vrem mereu sa vedem ceea ce este ascuns de ceea ce vedem”, spunea candva pictorul suprarealist belgian Rene Magritte. Pentru compania Ana Hotels, inceputul anului s-ar fi potrivit bine intr-un tablou de Magritte. Alexandra Copos de Prada, fiica omului de afaceri George Copos, a plecat din motive personale din conducerea executiva a companiei, dar a ramas in continuare in Consiliul de Administratie, unde detine pozitia de presedinte, noteazaNewMoney.