Sari direct la conținut

Business Report: Marile provocari la adresa Romaniei: dependenta de UE si lipsa de incredere; Comisia Europeana relaxeaza normele de poluare la motoarele diesel; Un consortiu international va demara in luna mai cautarile de petrol si gaze in apele teritoriale ale Bulgariei

HotNews.ro
BUSINESS REPORT, Foto: Colaj foto
BUSINESS REPORT, Foto: Colaj foto

Comisia Europeana relaxeaza normele de poluare la motoarele diesel. Comisia Europeana va relaxa normele de poluare, in special in ceea ce priveste cerintele ridicate in fata motoarelor diesel, in pofida unei petitii lansata de 20 de orase europene si semnata de 125.000 de cetateni ai UE. Comisia va publica zilele urmatoare in Jurnalul Uniunii Europene o decizie controversata pe tema emisiilor poluante, potrivit euractiv.com, citat de Digi24.ro. Impreuna cu statele membre, Comisia Europeana a aprobat in octombrie 2015 relaxarea standardelor privind emisiile de oxizi de azot. Dupa scandalul pe tema emisiilor poluante in care a fost implicat Volkswagen, s-a dovedit ca multi alti producatori nu respectau standardele. Cresterea emisiilor este larg contestata de ONG si populatie, fiind astfel dovedite preocuparile publicului pe aceasta tema. „Poluarea este unul dintre subiectele care ingrijoreaza cu adevarat populatia. Trebuie sa facem progrese”, spune Anne Hidalgo, primarul Parisului, scrieCapital.ro.

Prognoza sumbra: In 2025, aproape jumatate din numarul de locuri de munca vacante – in agricultura, silvicultura, pescuit. Pentru aproape jumatate din numarul total de locuri de munca disponibile in Romania anului 2025 se vor cauta lucratori in agricultura, silvicultura si pescuit, arata studiul previzional CEDEFOP, pe baza caruia Guvernul a intemeiat strategia nationala pentru educatie si formare profesionala 2016-2020. Informatia vine in contextul in care peste 77% din totalul fortei de munca din Romania va avea in 2025 calificari inalte si medii, potrivit aceleiasi prognoze, anuntaEconomica.net.

Cele mai mari 5 economii din UE vor pune la comun informatiile despre beneficiarii reali ai companiilor si fundatiilor paravan. Cele mai mari cinci economii din Uniunea Europeana (UE) au ajuns la un acord de a face schimb automat de informatii cu privire la beneficiari reali ai companiilor si fundatiilor de pe teritoriul lor, potrivit BBC. Ar fi prima data cand nucleul dur al Europei se angajeaza la o astfel de actiune prin care companiile care opereaza in mai multe tari sa poate fi verificate concomitent in mai multe state, desi initiativa de scoatere la lumina a persoanelor ce controleaza din umbra anumite entitati nu este noua : O directiva europeana privind combaterea spalarii de bani si a finantarii terorismului, ce trebuie transpusa in legislatia nationala a fiecarui stat membru UE pana la jumatatea anului viitor, a fost deja publicata in Jurnalul Uniunii si prevede introducerea beneficiarilor reali intr-un registru european comun la care sa aiba acces autoritatile competente. Marea Britanie, Germania, Franta, Italia si Spania au decis sa puna la comun toate informatiile legate de beneficiarii reali ai entitatilor juridice, ca raspuns la dezvaluirile din Panama Papers. Cele cinci state nu au stabilit inca un termen pana la care ar urma sa fie implementat acordul, informeazaCursdeguvernare.ro.

Marile provocari la adresa Romaniei: dependenta de UE si lipsa de incredere. Romania se confrunta cu doua provocari majore: dependenta de Uniunea Europeana (UE) in privinta finantarii si strategiei, repectiv lipsa de incredere in propriile forte – vizibila mai ales la elitele din tara, este de parere George Friedman, presedintele Geopolitical Futures. Domnia sa a declarat ieri, in cadrul unei conferinte, ca tara noastra are, in schimb, un mare avantaj: este o piata mare, care trebuie sa isi extinda afacerile in Ucraina, in Balcani si in estul Mediteranei. Presedintele Geopolitical considera ca Romania este o tara esentiala in aceasta regiune, aflandu-se la intersectia mai multor zone importante: Orientul Mijlociu, UE, Rusia si Balcani. George Friedman a spus: „Romania are oportunitatea sa aiba o piata interna mare, dar este, totodata, situata in apropiere de Balcani, de Ucraina, Mediterana de Est, locuri in care puteti sa cresteti si sa faceti afaceri”, scrieBursa.ro.

Renault a publicat un teaser video cu viitorul SUV de clasa medie. Renault a publicat un teaser video cu viitorul sau SUV de clasa medie. Modelul ar urma sa-l inlocuiasca pe Koleos si sa fie botezat Maxthon. Primul clip pregatit de francezi ne arata doar arhitectura blocurilor optice fata. Asa cum era de asteptat, look-ul a fost preluat de la Talisman, ceea ce inseamna ca francezii au de gand sa construiasca o linie de design unica pentru toata gama. Viitorul SUV pregatit de Renault va avea la baza platforma Common Module Family (CMF-CD), aceeasi arhitectura folosita si de Nissan pentru X-Trail. Conform primelor zvonuri, SUV-ul francezilor va masura 4,7 metri lungime si va fi disponibil si intr-o versiune cu sapte locuri, anunta24auto.ro.

Un consortiu international va demara in luna mai cautarile de petrol si gaze in apele teritoriale ale Bulgariei. Un consortiu format din companiile Total (Franta), OMV (Austria) si Repsol (Spania) intentioneaza sa demareze luna viitoare lucrarile de explorare pentru petrol si gaze naturale la blocul „Khan Asparuh” din apele teritoriale bulgaresti ale Marii Negre, a declarat marti managerul pentru Bulgaria de la Total, Xavier Faugeras, informeaza Novinite. Nava Noble Globetrotter II, specializata in lucrarile de explorare maritima pentru petrol si gaze naturale, a ajuns marti in portul bulgar Burgas unde a fost intampinata de o serie de oficiali bulgari printre care premierul Boiko Borisov si ministrul Energiei, Temenouzhka Petkova. Peste cateva zile nava ar urma sa plece spre portul Varna iar de acolo se va indrepta spre blocul „Khan Asparuh” din zona economica exclusiva a Bulgariei din Marea Neagra, unde va demara lucrarile de foraj. Temenouzhka Petkova s-a declarat optimista cu privire la rezultatele lucrarilor de explorare, care vor dura intre patru si cinci luni, avand in vedere ca la un perimetru amplasat in apele teritoriale ale Romaniei au fost descoperite depozite de aproximativ 84 miliarde metri cubi de gaze naturale, informeazaCapital.ro.

FP: Engie Romania, prejudiciata de 23 milioane lei prin contracte cu grupul-mama francez, in perioada 2013-2014. Fondul Proprietatea acuza conducerea Engie Romania ca a produs daune companiei prin incheierea de contracte cu grupul-mama in valoare de 23 milioane de lei in 2013-2014. „Ne referim la contractele de consultanta financiara si pentru achizitii si investitii (AIFA), precum si la cele de consultanta pentru stabilirea strategiei pe termen mediu si a bugetelor anuale (CEEM) incheiate intre GDF Suez Energy Romania (actuala Engie Romania) si GDF Suez (actuala Engie)”, a spus Greg Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea. El a adaugat ca valoarea totala a serviciilor de management furnizate de GDF Suez catre GDF Suez Energy Romania a depasit 23 milioane lei in total in 2013 si 2014 si ca cifrele aferente anului 2015 urmeaza sa fie publicate, scrieEconomica.net.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro