Sari direct la conținut

Business Report: Piata creditelor si cea imobiliara intra in blocaj pentru cel putin un an; De ce mor energia si mineritul din Valea Jiului: Directorii au importat carbune scump, cel romanesc sta in magazii; Cat de usor returnezi ce cumperi online

HotNews.ro
BUSINESS REPORT, Foto: Colaj foto
BUSINESS REPORT, Foto: Colaj foto

Cat de usor returnezi ce cumperi online. Magazinele online de fashion ofera avantaje multiple, atat proprietarilor, dar mai ales clientilor, care au posibilitatea sa returneze produsele din orice motiv, chiar si pentru simplul fapt ca s-au razgandit. Fashion este categoria vedeta in shoppingul online. Marile branduri de imbracaminte au inceput sa ofere clientilor posibilitatea de a cumpara haine si incaltaminte online, iar cele mai cunoscute magazine online de la noi au introdus categoria fashion pe site sau intentioneaza sa faca acest lucru in viitorul apropiat. La prezentarea rezultatelor financiare eMAG, in urma cu trei ani, Iulian Stanciu, CEO si actionar, spunea despre segmentul Fashion ca va ajuta compania sa atinga cifra de afaceri de un miliard de euro stabilita pentru 2018. „Vorbim de o piata de patru miliarde de euro”, declara Stanciu. Intre timp eMAG a preluat retailerul Fashion Days, unul dintre jucatorii cheie ai industriei de moda din Regiune. Numarul de magazine online de haine este in crestere deoarece reprezinta o solutie accesibila, nefiind necesara inchirierea unui spatiu fizic, insa pentru ca un astfel de magazin sa reziste pe piata trebuie sa acorde o atentie deosebita returului, scrieCapital.ro.

De ce mor energia si mineritul din Valea Jiului: Directorii au importat carbune scump, cel romanesc sta in magazii. Termocentrala Mintia importat sute de mii de tone de carbune, la preturi mai mari decat cele ale huilei romanesti extrase din Valea Jiului. Asta in conditiile in care stocurile gemeau de carbune romanesc. Concluziile apar intr-un raport al Corpului de control al prim-ministrului, care a ajuns deja pe masa procurorilor DNA. Intre timp, Complexul Hunedoara, care detine termocentralele pe huila, a intrat in insolventa din cauza datoriilor, iar minele din Valea Jiului se inchid una dupa alta, anuntaEconomica.net.

Inflatia: Mai putin de jumatate din scaderea TVA s-a transmis in preturi. Potrivit datelor oficiale comunicate de Institutul National de Statistica, preturile au scazut in luna ianuarie 2016 cu 0,78% fata de luna anterioara si au ajuns la -2,13% in raport cu aceeasi luna a anului precedent. Marfurile alimentare s-au scumpit cu 0,47% in timp ce marfurile nealimentare si servciile, beneficiare ale reducerii TVA de la 24% la 20%, s-au ieftinit cu 1,56% si, respectiv, 1,12%. De retinut, insa, aceste scaderi de preturi au fost departe de potentialul maxim de ieftinire ca urmare a taxelor mai scazute aplicate de la 1 ianuarie 2016. Acest potential, daca intreaga diferenta de taxare s-ar fi dus in beneficiul populatiei, ar fi fost de 3,23%, informeazaCursdeguvernare.ro.

Autostrada daramata: CNADNR da 130.000 de lei ca sa afle pe ce portiuni se mai poate circula! Dupa experienta cu lotul III al autostrazii Lugoj – Deva, unde o portiune de cateva sute de metri a trebuit daramata la doar cateva luni de la inaugurare, deoarece era impracticabila, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a decis sa realizeze un studiu pentru a vedea care este starea celorlalte portiuni din autostrada. ￯Am hotarat ca pentru lotul II al autostrazii Lugoj – Deva, km 27+620 – km 56+220, sa facem o expertiza tehnica care sa ne dea date exacte asupra executiei si calitatii acestui lot. Asteptam detaliile acestei expertize, astfel incat sa putem lua deciziile cele mai corecte si mai bune pentru derularea intr-un ritm sustinut a contractului, in vederea finalizarii acestui lot”, a declarat Catalin Homor, director general al CNADNR SA, scrieEVZ.

Noua generatie Renault Scenic debuteaza la Geneva. Renault a anuntat ca va expune noua generatie a lui Scenic in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Modelul celebreaza 20 de ani de la intrarea pe piata si a fost anticipat in 2011 de conceptul R-Space. La nivel estetic, Renault Scenic preia elementele de design consacrate de producatorul francez si le aliniaza pentru un dezvoltarea unui look atragator. Noua generatie Scenic va fi produsa pe platforma CMF, aceeasi arhitectura care sta la baza noului Megane. Si pentru ca tot am amintit de Megane, Renault va expune la Geneva si versiunea Sport Tourer a acestuia. Din punct de vedere estetic, modificari majore vor exista in zona posterioara. Conform oficialilor germani, lungimea lui Renault Megane Sport Tourer creste cu aproximativ 30 de centimetri, lucru care se traduce printr-un portbagaj incapator si prin spatiu generos pentru pasagerii din spate, anuntaAuto-Bild.ro.

Rafinaria Petromidia obtine profit net dupa 10 ani cu pierderi consecutive. Rompetrol Rafinare, compania petroliera care detine Petromidia, cea mai mare si moderna rafinarie din Romania, a incheiat anul trecut cu un rezultat net de 62 de milioane de dolari, marcand astfel trecerea pe profit, un record istoric al ultimilor 11 ani. „Rezultatele operationale si financiare record atinse in anul 2015 de catre Rompetrol Rafinare confirma succesul politicilor investitionale realizate de KMG International si de unicul actionar KazMunayGas, compania nationala de petrol si gaze din Kazakhstan, incepand din momentul achizitiei. Pe platforma Petromidia, investitiile realizate in perioada 2007 – 2015 pentru modernizarea si cresterea capacitatilor de productie, precum si pentru alinierea produselor la standardele internationale de calitate si mediu, depasesc valoarea de 1,4 miliarde USD. Prin performantele entitatilor de productie, KMG International isi reconfirma rolul de jucator important in regiunea Marii Negre si de partener strategic pentru Romania in domeniul energetic”, a declarat, in comunicat, Azamat Zhangulov, Senior Vice President KMG International, informeazaCapital.ro.

Piata creditelor si cea imobiliara intra in blocaj pentru cel putin un an. Chiar daca propunerile BNR la legea darii in plata ar fi acceptate ad-literam de catre Parlament, piata creditelor si implicit cea imobiliara vor avea de suferit. Anul acesta, cel putin. Tendintele divergente, cea economica ce indeamna la relaxare si cea juridica, ce merge spre inasprirea conditiilor, vor determina o perioada de tatonare a bancilor, in care avansurile si dobanzile la credite vor creste diferit de la o banca la alta, pana se va gasi un nivel de echilibru. Perioada aceasta de tatonare va dura cel putin un an, dupa cum explica analistul economic Aurelian Dochia. In mod firesc si pentru piata imobiliara si cea a constructiilor urmeaza o perioada de relativ blocaj, scrieEconomica.net.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro