Sari direct la conținut

Business report: România are cele mai supraaglomerate locuințe din UE: Comparații și observații; Băncile dau atacul la Revolut, ca să își limiteze pierderile. Comisioane de până la 1,5% la transferuri

HotNews.ro
Business, Foto: Colaj foto
Business, Foto: Colaj foto

România are cele mai supraaglomerate locuințe din UE: Comparații și observații. Cu un procentaj de 47% calculat pe cele mai recente datele disponibile (2018) , ne-am situat la acest indicator important pentru calitatea vieții peste Bulgaria (44%), Letonia (42%) și Croația (41%). Pentru referință, menționăm că media UE în această privință a fost de doar 17% iar statele cele mai performante în materie de spațiu de locuit sunt Irlanda (cu doar 1% rată de supraaglomerare) și Cipru (2%), scrie Curs de Guvernare.

Băncile dau atacul la Revolut, ca să își limiteze pierderile. Comisioane de până la 1,5% la transferuri. Ca să limiteze pierderile generate de utilizarea din ce în ce mai mare a cardurilor Revolut, băncile comerciale au început să comisioneze transferurile din conturile curente către cardurile Revolut. Comisioanele percepute de bănci sunt similare cu cele percepute la retragerile de cash, undeva între 1% și 1,5%. Totuși spread-urile practicate de bănci la operațiunile de schimb valutar sunt de minimum 2%, potrivit Economica.net.

Analiză: Cât poluează, de fapt, România? Indicatorii pe 5 direcții de poluare, comparativ cu alte state. În 2017, țara noastră înregistra o reducere cu 45,86% a emisiilor GES, de la 248,07 milioane tone CO2 echivalent, în 1990, la 113,75 milioane tone, conform Inventarului Național al GES. România a fost ajutată în procesul de decarbonizare traversat în primele două decenii post-1989, de șocurile industriale provocate de restructurările ample ale industriei energofage comuniste, adică de dispariția majorității producătorilor siderurgici și petrochimici, notează Curs de Guvernare.

Pensiile ar trebui să crească diferenţiat din toamnă. Propuneri privind pensiile speciale şi salariile bugetarilor. CNIPMMR consideră, în urma analizei ultimului raport de ţară al Comisiei Europene, că pensiile ar trebui să crească diferenţiat de la 1 septembrie, în funcţie de nivelul actual, pentru a nu adânci şi mai mult deficitul bugetar. Propunerile vizează şi pensiile speciale. „Problemele identificate în Recomandările de ţară sunt în mare aceleasi cu cele din anul 2019 şi chiar din anii trecuţi 2018, 2017 sau 2016”, consideră reprezentanţii Consiliului Naţional al IMM-urilor, scrie Adevărul.

Proiectul rezidenţial al mamei lui Cristi Borcea va intra la aprobare în şedinţa de Consiliu General. Mama fostului acționar de la Dinamo, Cristian Borcea, în parteneriat cu doi oameni de afaceri români, vrea să dezvolte pe un teren de 26.000 mp din zona Tei-Toboc, în apropiere de Lacul Tei, un proiect rezidențial care va include blocuri de 14 etaje cu circa 1.000 de apartamente. Proiectul, care va valora circa 200 de milioane de euro, va intra în Consiliul General al Municipiului București pentru aprobare, relatează Economica.net

Volkswagen renunță la modele alimentate cu gaze naturale: “Trebuie să ne concentrăm pe vehiculele electrice”. Volkswagen va opri producţia modelelor alimentate cu gaze naturale, din cauza cererii limitate, a afirmat luni şeful departamentului dezvoltare al VW, Frank Welsch. Handelsblatt anunţa anul trecut că din cele aproape 11 milioane de vehicule vândute pe plan global de grupul Volkswagen în 2018, mai puţin de 100.000 au fost modele alimentate cu gaze naturale, scrie InCont.ro

Oamenii nu aleg să demisioneze doar pentru că au primit o ofertă financiară mai bună de la o altă firmă. O greșeală pe care o fac frecvent companiile. Aspectul financiar este fundamental atunci când vine vorba despre motivația și retenția angajaților. Dar există situații frecvente, în care deși oamenii sunt mulțumiți de nivelul salarial, aleg totuși să schimbe compania. Așadar, dacă o companie oferă salarii competitive, nu înseamnă că este suficient pentru a-și păstra angajații pe termen mediu și lung, notează Republica.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro