Sari direct la conținut

Business report: Soferii cu RCA la Astra si Carpatica au produs daune de 100 mil. euro in strainatate. Paguba va fi acoperita de noi toti; Locuitorii din tara cu teren agricol de 2/3 din teritoriu – consumul cel mai redus de legume si fructe; Profiturile companiilor aeriene vor scadea anul viitor

HotNews.ro
Business report, Foto: Colaj foto
Business report, Foto: Colaj foto

Soferii cu RCA la Astra si Carpatica au produs daune de 100 mil. euro in strainatate. Paguba va fi acoperita de noi toti.Conform estimarilor facute din specialistii din piata asigurarilor pe baza datelor existente la ora actuala, de pe urma falimentelor celor doua societati de asigurari Astra si Carpatica, Biroul Carte Verde va avea de platit peste 100 de milioane de euro, probabil in urmatorii 5-6 ani, cu un varf al datoriilor in primii doi – trei ani. Estimarile FGA pentru falimentul Astra s-au oprit la 480 de milioane de lei, iar pentru Carpatica 624 milioane de lei, conform estimarilor preliminare. In total, falimentul celor doua societati costa la nivelul despagubirilor circa 350 de milioane de euro, anuntaEconomica.

Locuitorii din tara cu teren agricol de 2/3 din teritoriu – consumul cel mai redus de legume si fructe.Consumul cu regularitate de fructe si legume este considerat un factor important pentru sanatate si pentru o dieta echilibrata. Cu toate acestea, un raport al Eurostat a atras atentia ca, in Uniunea Europeana, mai mult de o treime din populatia cu varsta de la 15 ani in sus nu le mananca zilnic si doar ceva mai putin de 15% din total indeplinesc „norma” recomandata de consum de cinci portii pe zi. Ghici ce tara apare si in acest clasament pe ultimul loc ? Desigur, Romania, care detine nedoritul record de doar 3,5%, adica de aproape zece ori mai putin decat campioana Marea Britanie (33,1%), relateazaCurs de Guvernare.

Profiturile companiilor aeriene vor scadea anul viitor.IATA (Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni) a inrautatit estimarea privind profiturile industriei aeriene in 2016 si a previzionat un declin de 16% in 2017, din cauza majorarii pretului la titei, transmit AP si Bloomberg. Companiile aeriene din intreaga lume ar urma sa inregistreze anul acesta profituri cumulate record de 35,6 miliarde de dolari, fata de 39,4 miliarde de dolari estimate in iunie, pe fondul incetinirii cresterii economiei mondiale si a majorarii costurilor. Cu toate acestea, ar fi al cincilea an consecutiv de imbunatatire a castigurilor, iar marja neta de profit ar urma sa se situeze in 2016 la 5,1%, de asemenea un nivel record, a previzionat IATA, informeazaCapital.

PIB la 9 luni – spor de 4,8%: Exportul net a penalizat cresterea cu 1,3 procente. Structura cresterii. Institutul National de Statistica a confirmat cresterea economica de 4,6% pe trimestrul trei din acest an fata de acelasi trimestru din anul anterior si de 4,8% pe ansamblul primelor noua luni in raport cu aceeasi perioada din 2015 (date ajustate sezonier si care vor face parte din comunicatele Eurostat). Valorile brute au fost de 4,4% la nivel de trimestru III si 4,9% pe primele 9 luni din 2016. De remarcat ca rezultatele pe primele trei trimestre aduse la un numitor comun arata o valoare mai mica in termeni absoluti in trimestrul al treilea fata de trimestrul al doilea, dar ajustarea prin calculele de sezonalitate a dat un rezultat usor pozitiv, respectiv +0,6%, scrieCurs de Guvernare.

Mercedes-AMG GT R a reusit o performanta solida pe Nurburgring. Inca de la debut am asteptat un tur pe circuitul de la Nurburgring cu Mercedes-AMG GT R. Si iata ca acesta a venit, iar performanta realizata pe Iadul Verde este una extrema. Conform nemtilor, Mercedes-AMG GT R a parcurs un tur pe Nurburgring in 7 minute si 10.92 secunde. Astfel, modelul german se plaseaza in fata lui Dodge Viper ACR (7:12.13), a lui Ferrari 488 GTB (7:21.63) sai a lui Lexus LFA Nurburgring Pack (7:14.64). Dupa cum stiti, sub capota lui Mercedes-AMG GT R se afla motorul V8 de 4,0 litri care produce 585 CP la 6.250 rpm si 700 Nm intre 1.900 si 5.500 rpm. Resursele vor fi puse in valoare tot cu ajutorul transmisiei automate cu dublu ambreiaj si sapte trepte, potrivitAuto-Bild.

Factura la curent nu va fi mai mica, desi de la 1 ianuarie scad tarifele de distributie. Populatia nu va plati mai putin pentru facturile la energia electrica anul viitor, desi tarifele de distributie urmeaza sa scada de la 1 ianuarie, potrivit lui Niculae Havrilet, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). Tarifele de distributie a energiei electrice vor scadea cu 3%-4% la inceputul anului viitor, insa aceasta scadere nu se va reflecta si in pretul final pentru consumatorii casnici, a spus pentruEconomicaseful ANRE. Si asta pentru ca in pretul pentru populatie va creste componenta pentru certificatele verzi si va scadea ponderea energiei din piata reglementata.

Coface pe mediul de afaceri romanesc: in stadiu embrionar, incapabil sa treaca la nivelul urmator. Agentia de rating si evaluare Coface, a comunicat joi datele unui studiu privind maturitatea mediului de afaceri romanesc. Concluzia principala: „Caracterizat de o competitivitate scazuta, de subtierea paturii de mijloc, de accentuarea unui fenomen de polarizare si de un spirit antreprenorial modest, mediul de afaceri romanesc pare sa fie intr-un stadiu embrionar al dezvoltarii si incapabil sa treaca la nivelul urmator”. Concluziile complementare: companiile romanesti progreseaza foarte lent, nu detin strategii pe termen lung, fiindu-le deci afectata dezvoltarea, iar start-up-urile produc idei de afaceri generale, modest documentate, noteazaCurs de Guvernare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro