Business report: Te simti nedreptatit de Fisc? Iata cum ii poti contesta deciziile; De la anul, soferii pot afla online cum se circula pe toate autostrazile si drumurile nationale din Romania; Cele mai mari firme din lume, cu ochii pe titeiul din Marea Neagra
Te simti nedreptatit de Fisc? Iata cum ii poti contesta deciziile. In Monitorul Oficial aparut pe data de 9 septembrie a fost publicat un ordin ANAF ce adopta o noua procedura privind contestarea actelor administrativ fiscale, atraga atentia consultantii fiscali de la Benta Consult. Aceasta procedura se aplica tuturor actelor administrative fiscale, ce nu impun in seama contribuabilului masuri asiguratorii sau de executare silita, acesta urmand procedura contestarii, conform art. 172 – 174 din Codul de procedura fiscala, precizeaza sprecialistii mentionati, potrivit EVZ.
De la anul, soferii pot afla online cum se circula pe toate autostrazile si drumurile nationale din Romania. Soferii vor avea la dispozitie de la anul pe site-ul CNADNR o harta digitala unde vor putea avea acces in timp real la informatii despre autostrazi si drumuri nationale – restrictii de trafic si de viteza, lucrari executate, accidente, date despre fluenta traficului, dar si imagini preluate de la camerele video de monitorizare a traficului, anunta Gandul.
Cele mai mari firme din lume, cu ochii pe titeiul din Marea Neagra. Specialistii spun ca oportunitatile de exploatare a hidrocarburilor in Marea Neagra vor atrage investitii de aproape 5 miliarde de dolari in regiunea Marii Negre in urmatorii sase ani. Pe 15 si 16 octombrie are loc, la Constanta, oras devenit centru al activitatilor din domeniul exploatarii marine de petrol si gaze din regiune, conferinta Black Sea Offshore 2014. Este a doua editie a evenimentului, iar tema principala din acest an o constituie proiectele de dezvoltare a infrastructurii si a blocurilor offshore din intreaga regiune a Marii Negre din Romania, Turcia, Bulgaria, Georgia si Rusia, scrie Romania Libera.
Ascensiunea Chinei. BCE se pregateste sa recurga la yuan ca moneda de rezerva. Banca Centrala Europeana (BCE), institutie aflata la baza sistemului monetar european, se pregateste sa faca primii pasi spre includerea yuanului chinezesc, cunoscut si ca renminbi, in randul monedelor de rezerva. Ar fi un pas urias inainte pentru China, care incearca sa-si impuna moneda ca valuta internationala de rezerva, noteaza Economica.net.
Gazprom va plati cu aproape 50% mai mult decat a estimat anterior pentru constructia South Stream. Constructia gazoductului South Stream, care presupune transportul de gaze naturale din Rusia, prin Marea Neagra, catre tarile din sudul si centrul Europei, va costa Gazprom cu 47% mai mult decat se estimase anterior, adica aproximativ 23,5 miliarde de euro, informeaza Novinite, citat de Adevarul.
Banca centrala a Rusiei a cheltuit 1,5 miliarde dolari pentru sustinerea rublei. Banca centrala a Rusiei a cheltuit intr-o singura zi 1,5 miliarde de dolari pentru sustinerea rublei, in conditiile in care impactul sanctiunilor occidentale si scaderea pretului petrolului sporesc asteptarile ca institutia sa majoreze dobanzile, transmite Bloomberg, citat de Bursa.