Business report: "Zgarie-norii" Capitalei. Care sunt cele mai inalte cladiri din Bucuresti si cine le detine; 44 km deschisi in 2014. Cand va fi gata autostrada care leaga Romania de Occident; Sony Xperia Z4, telefonul lui James Bond, este cel mai puternic de pe piata
„Zgarie-norii” Capitalei. Care sunt cele mai inalte cladiri din Bucuresti si cine le detine. Patru din primele cinci cele mai inalte cladiri din Bucuresti sunt detinute de banci, fie ca sedii, cum e cazul BCR si Raiffeisen Bank, fie au intrat in posesia lor in urma insolventei firmelor pe care le-au finantat, cum este cazul Alpha Bank. O singura cladire este detinuta de o companie imobilliara, desi initial cladirea trebuia sa fie sediul Alpha Bank. 1. Cea mai inalta cladire din Romania se afla in Bucuresti. Sky Tower este o cladire de birouri cu o inaltime de 137 de metri si a fost inaugurata in decembrie 2012. Investitia de 100 de milioane de euro a fost realizata de divizia de imobiliare a Raiffeisen Bank, potrivit Economica.net.
Romania va deveni capitala mondiala a afacerilor din IT. Are cel mai mare numar de angajati in domeniul tehnologiei pe cap de locuitor, cu aproape 64.000 de specialisti angajati in domeniul IT. Printre cele mai recente succese se numara Avangate si uberVU, scrie revista Forbes. Acesti factori, combinati cu un regim de impozitare de invidiat; la nivelul de 0% pentru lucratorii din IT, au ajutat la crearea uneia dintre cele mai fierbinti scene in privinta afacerilor de IT europene: Romania. Acum boom-ul tehnologic al tarii atrage atentia la nivel international, si potrivit antreprenorului roman, Florin Cornianu, CEO si co-fondator al 123ContactForm, in doi ani Romania va fi vazuta ca un adevarat rival la Londra, ca fiind un focar de talente in toata Europa, mai scrie Forbes, citat de Capital.ro.
44 km deschisi in 2014. Cand va fi gata autostrada care leaga Romania de Occident. Oficialii romani au taiat in 2014 panglica pentru doar doua tronsoane de autostrada, care insumeaza 44 km. Este vorba despre doua bucati de pe vechiul coirodor IV, care sa lege Constanta de Nadlac, la granita cu Ungaria, prin Bucuresti, Pitesti, Sibiu, Deva, Lugoj, Timisoara si Arad Primul tronson inaugurat a fost lotul 3 al autostrazii Orastie-Sibiu, intre Cunta si Saliste, care permite circulatia neintrerupta pe autostrada intre Sibiu si Deva, pe 126 km. Este a treia autostrada cu o lungime mai mare de 100 km din tara, dupa Bucuresti-Constanta si Bucuresti-Pitesti, potrivit Economica.net. Iata cand vor fi deschise celelalte tronsoane de autostrada de pe vechiul coridor IV pan-european: -Nadlac-Arad lot 2. Tronsonul are 16 km, iar termenul estimat pentru finalizare este iunie 2015.
Sony Xperia Z4, telefonul lui James Bond, este cel mai puternic de pe piata. O imagine cu noul Sony Xperia Z4 a aparut intr-un email care a fost dezvaluit de hackeri. Mesajul fusese trimis de catre CEO-ul Sony Pictures Entertainment pentru ca telefonul va fi folosit pentru promovare in urmatorul film James Bond, „Spectre”, scrie site-ul Yoda.ro. Emailul face referire la „vizualul necesar pentru noile telefoane Z4”. Imaginea arata cateva diferente subtile fata de Xperia Z3, unul dintre cele mai bune telefoane lansate in 2014. Conform acelui email, telefonul urmeaza sa fie lansat in Mai 2015. Cel mai probabil, va debuta la MWC 2015,potrivit Capital.ro.
Cele sapte provocari cu care se va confrunta Romania in 2015. Chiar daca, teoretic, in Romania nu vor mai avea loc alegeri in 2015, pentru prima data din 2011 incoace, tara noastra tot va avea de infruntat unul dintre punctele slabe ale Romaniei din toti acesti ani: „lipsa consensului politic asupra unor proiecte pe termen lung, deosebit de importante pentru punerea Romaniei pe o traiectorie de crestere durabila”. Este doar primul dintr-o serie de provocari descrise intr-un raport al echipei BCR Cercetare. Iar provocarile sunt cel mai bine descrise de neimplinirile de pana acum….2. Oprirea caderii libere a investitiilor Investitiile au scazut cu o rata medie anuala de 5,6% in ultimele opt trimestre, mult mai rapid fata de cresterea medie anuala a PIB-ului de 2,8%. Aceasta inseamna „nu numai ca a tinut in loc revenirea economica, dar a redus si cresterea potentiala sub 2% in ultimii doi ani, conform datelor comunicate de Comisia Europeana”, scrie Economica.net.
Tarifele la RCA cresc (si) din cauza noastra.Pe cine reprezinta sau nu reprezinta ASSAI e aproape imposibil de aflat. Pe site-ul asociatiei, membrii acesteia sunt mai discreti decat cei ai grupului Bilderberg. O abordare a problemei tarifelor RCA dintr-o perspectiva simplista, aceea a dorintei fiecaruia dintre noi de a plati mai putin pentru serviciile oferite de un furnizor sau altul, risca sa trimita subiectul in derizoriu. Nu ne propunem acest lucru. Vom incerca in cele ce urmeaza o analiza bazata pe cifre si statistici din documente oficiale, asumandu-ne in acelasi timp riscul de a starni controverse si de a genera dezbateri aprinse, anuntaForbes.ro.
Firmele vor fi obligate sa aiba casa de marcat cu jurnal electronic si legatura ANAF.Ordonanta de urgenta in baza careia firmele vor fi obligate sa utilizeze case de marcat dotate cu jurnal electronic si conectate la o baza de date a ANAF, anuntata la inceputul lunii, a fost aprobata, marti, de Guvern, in acelasi timp fiind amanata o decizie privind introducerea loteriei fiscale. „Este vorba de autorizarea caselor de marcat electronice pe grupe de contribuabili si introducerea in sarcina utilizatorilor a obligatiei de a asigura conectarea la distanta a aparatelor de marcat electronice fiscale in vederea transmiterii de date fiscale catre ANAF”, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului, Corneliu Calota, anuntaGandul.