Sari direct la conținut

Cameron Diaz revine într-un film nou după 10 ani de pauză / George Lucas spune deschis un lucru gândit de mulți / OpenAI se scuză prin incompetență

HotNews.ro
Cameron Diaz in 2014, cand au aparut ultimele ei filme, Foto: Matt Sayles / Associated Press / Profimedia Images
Cameron Diaz in 2014, cand au aparut ultimele ei filme, Foto: Matt Sayles / Associated Press / Profimedia Images

Cameron Diaz va juca într-un nou film după 10 ani de pauză, legendarul George Lucas spune un lucru gândit de tot mai mulți oameni cu privire la Hollywood, în timp ce OpenAI se justifică prin propria incompetență în scandalul cu actrița Scarlett Johansson. În rubrica Nerd Alert de weekendul acesta mai poți citi despre noul film „Knives Out”, serialul HBO în care va juca Steve Carell, noul joc video „Warhammer 40.000”, dar și ce spune regizorul George Miller despre posibilitatea unui nou joc „Mad Max”.

Cameron Diaz revine într-un film nou după 10 ani de pauză

Au trecut aproape doi ani de când Jamie Foxx anunța în iunie 2022 că a convins-o pe Cameron Diaz să revină în actorie într-o conversație telefonică cu actrița pe care a înregistrat-o și publicat-o pe rețelele de socializare. Unii au suspectat la momentul respectiv că discuția n-a fost chiar atât de spontană pe cât au vrut cei doi, plus jucătorul de fotbal american Tom Brady, să pară. Mă rog, contează mai puțin.

La momentul respectiv Cameron Diaz nu mai jucase în vreun film de 8 ani iar în ultimul ei lungmetraj, musicalul de comedie/dramă Annie lansat în decembrie 2014, a jucat tocmai alături de Jamie Foxx – de unde decizia lui de a încerca să o convingă să revină la Hollywood, dar și numele ales pentru noul film: Back in Action („Înapoi în acțiune”). Filmul va fi o producție originală a Netflix.

De atunci cei 8 ani de inactivitate cinematografică a lui Diaz au devenit 10 și veștile despre Back in Action au lipsit aproape cu desăvârșire. Lucrurile s-au schimbat acum, Netflix dezvăluind nu doar că au început filmările, ci și data de lansare a filmului: 15 noiembrie. „Perechea joacă părinți aparent obișnuiți cu un mare secret: Ei obișnuiau să fie agenți secreți incredibil de abili”, ne mai zice acum Netflix.

Descrierea oficială a filmului publicată de Netflix pentru Back in Action subliniază și că titlul nu a fost ales doar pentru a face referire la revenirea lui Cameron Diaz în actorie: „Traiul suburban liniștit al cuplului nu este pentru această lume. Cei doi sunt târâți în curând înapoi în viața [de spioni] pe care au lăsat-o în urmă, cu rezultate explozive”. Iar pentru cei care se întreabă, mă gândesc că destui:

Cameron Diaz a dezvăluit cu ani în urmă că a decis să pună cariera pe pauză la vârsta de 40 de ani pentru a se dedica altor proiecte, dar și vieții personale. Din ianuarie 2015 ea e căsătorită cu Benji Madden, chitaristul și vocalistul secundar al trupei rock Good Charlotte, cu care are doi copii: o fetiță născută în 2019 și un băiețel a cărui naștere au anunțat-o în luna martie a acestui an.

Netflix nu a lansat deocamdată un trailer pentru Back in Action, dar a publicat mai multe imagini cu Diaz și Jamie Foxx de la filmări (FOTO: Netflix / Planet / Profimedia Images)

(FOTO: Netflix / Backgrid UK / Profimedia Images)

(FOTO: Netflix / Backgrid UK / Profimedia Images)

Al treilea film „Knives Out” va fi „Wake Up Dead Man”

Tot de la Netflix am mai avut o veste majoră vineri, când a anunțat concomitent cu regizorul Rian Johnson că al treilea film detectiv/mister Knives Out se va numi Wake Up Dead Man. „La început au fost scoase cuțitele. Apoi, iată, a fost spartă sticla. Dar cel mai periculos caz al meu de până acum este pe cale să fie dezvăluit”, spune Daniel Craig într-un scurt trailer „teaser” lansat pentru viitorul film.

Tot din acesta aflăm că Wake Up Dead Man va avea premiera abia anul viitor. Însă numele noului film a declanșat deja un val de speculații printre fani. Entertainment Weekly amintește de ce: Primul film Knives Out și-a împrumutat numele de la un cântec al Radiohead despre o crimă înfiorătoare și canibalism, o alegorie pentru violență și concurență și o metaforă pentru povestea lungmetrajului.

Al doilea film, Glass Onion, și-a luat numele de la un cântec al The Beatles care vorbește despre un „nebun pe deal” care privește printr-un monoclu pentru a vedea cum trăiesc restul oamenilor. Wake Up Dead Man este în schimb titlul unui cântec din 1997 al U2 în care Bono se roagă de Iisus să se întoarcă și să salveze omenirea de ea însăși. Se va confrunta, deci, detectivul Benoit Blanc cu o figură mesianică?

Steve Carell va juca într-un serial de comedie pentru HBO

Carell, un actor care nu are nevoie de prezentări după succesul de care s-a bucurat The Office, tocmai a încheiat un acord cu HBO pentru a juca într-un nou serial de comedie, după cum relatează revista Variety. El urmează să fie și producător executiv al serialului (deocamdată fără nume), alături de cineaștii americani Bill Lawrence (Ted Lasso, Scrubs) și Matt Tarses (Scrubs, The Goldbergs).

Channing Dungey, șeful diviziei de televiziune a Warner Bros. – din care face parte HBO -, s-a declarat încântat peste măsură de „echipa de vis” strânsă pentru noul serial. Și cine nu ar fi? E suficient să ne uităm doar la cât de căutat e în continuare Carell. Ultimele două seriale în care a jucat, Space Force și The Patient, au fost produse de Netflix, respectiv FX, o televiziune deținută de Disney.

Socotind și următorul proiect, serialele lui Carell au fost pe rând în streaming pe Netflix, Disney+ și HBO Max, sau noua platformă Max lansată săptămâna aceasta și la noi. Despre viitorul serial HBO știm deocamdată că va avea 10 episoade și că se va învârti în jurul relației complicate dintre un scriitor și fiica sa studentă. Până aflăm mai multe, recomand The Patient, în care Carell joacă un rol atipic pentru el:

George Lucas spune deschis un lucru gândit de mulți

„Ceea ce se întâmplă acum [în cinematografie] – și se întâmplă în streaming probabil mai mult decât în lungmetraje, dar și cu lungmetrajele e același lucru – nimeni nu știe ce să facă. Poveștile pe care le spun sunt aceleași povești vechi. ‘Hai să facem un sequel, hai să mai facem o versiune a acestui film’. Și nu e doar cu filmele, ci în aproape toate, nu mai există nimic original”.

Dacă sună familiar e probabil fiindcă tot mai multă lume acuză lipsa de creativitate a Hollywood într-o eră a reșapărilor, sequel-urilor, seriilor spin-off și nesfârșitelor filme și, mai nou, serialelor cu supereroi. Dar acuma a zis-o nimeni altul decât George Lucas, el parafrazând și presupusa mentalitate de la Hollywood: „E ceva de genul – ‘Am văzut ceva, hai să facem ceva ca aia’”.

El a făcut comentariile într-un interviu acordat site-ului francez Brut cu ocazia participării sale la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, care și-a anunțat sâmbătă marii câștigători. Lucas a primit un Palme D’or onorific pentru întreaga carieră la ceremonia de închidere a festivalului. În ceea ce privește creativitatea în scădere a cinematografiei americane, George Lucas a mai declarat că:

„Ține de asemenea de modul în care sunt vândute filmele [directorilor studiourilor]. Dacă mergi și spui ‘Am ceva ce nu ai mai văzut niciodată și nu o să-l înțelegi’, e foarte greu să obții un contract”. Într-o intervenție separată avută la Cannes, el a vorbit și despre franciza Star Wars pe care a creat-o și pe care a vândut-o Disney în 2012, la pachet cu studioul său Lucasfilm.

„Eu am fost cel care a știut cu adevărat ceea ce însemna Star Wars… care a cunoscut de fapt această lume, fiindcă e una amplă. Forța, de exemplu, nimeni nu înțelege forța. Când ei au început celelalte [filme] după ce am vândut compania, multe din ideile [din filmele] originale s-au pierdut într-un fel. Dar așa stau lucrurile. Dacă renunți la un lucru, ai renunțat la el”, a spus Lucas, citat de THR.

Premiul Palme D’or onorific i-a fost înmânat lui Lucas de către mentorul său, Francis Ford Coppola

George Miller ar vrea ca Hideo Kojima să facă un joc video „Mad Max”

Trecând la un alt regizor de legendă care a fost la ediția de anul acesta a Festivalului de Film de la Cannes, George Miller, acesta a fost întrebat de cei de la GAMINGbible dacă ar fi interesat ca franciza sa Mad Max să fie extinsă cu încă un joc video. El ar răspuns că da, cu condiția ca jocul să fie „de cel mai înalt nivel” și să fie făcut de cineva ca Hideo Kojimo, aclamatul dezvoltator japonez de jocuri video.

El l-a numit pe Kojima chiar ca fiind candidatul ideal pentru a crea un nou joc Mad Max, dar a recunoscut că nu i-ar cere „niciodată” acest lucru deoarece el are „atât de multe lucruri fantastice în capul lui”. Miller a vorbit de asemenea despre jocul video Mad Max dezvoltat de suedezii de la Avalanche Studios și lansat în 2015, afirmând că „nu a fost pe atât de bun pe cât mi-aș fi dorit”.

„Eu sunt unul dintre acei oameni care aș prefera să nu fac ceva dacă nu pot să îl fac la cel mai înalt nivel”, a adăugat el deloc modest. Fanii jocului au sărit însă în apărarea sa pe rețelele de socializare, unii amintind că el a fost eclipsat în mod ironic tocmai de un joc al lui Kojima, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, care a fost lansat în aceeași zi cu titlul celor de la Avalanche Studios.

„Warhammer 40,000: Mechanicus” va avea un sequel

Tot la capitolul jocuri video, dar trecând în sfera certitudinilor, am aflat vineri de la distribuitorul Kasedo Games și dezvoltatorul francez Bulwark Studios că vor lansa Warhamer 40.000: Mechanicus 2, un sequel pentru aclamatul RPG pe ture lansat cu 6 ani în urmă și primul care a introdus în franciză facțiunea de preoți-războinici obsedați de tehnologie Adeptus Mechanicus, după cum amintește IGN.

Cei de la Bulwark au precizat că gamerii vor putea alege să joace fie cu Adeptus Mechanicus, fie cu Necrons, facțiunea de roboți ucigași nemuritori din Warhammer 40.000. „După milenii de somn, Vargard Nefershah își mobilizează legiunile dinastiei sale să anihileze intrușii Adeptus Mechanicus care s-au stabilit fără să știe pe lumea sa”, afirmă, printre altele, descrierea oficială a sequel-ului.

A fost lansat și un trailer de prezentare, deci poți vedea mai jos despre ce e vorba. Menționez doar că jocul promite elemente de poveste în care gamerii vor putea face diferite alegeri care vor influența cursul și deznodământul războiului. Vestea bună e că Mechanicus 2 va fi lansat pentru PC, PlayStation 5 și Xbox Series X și S. Vestea proastă e că deocamdată nu a fost anunțată și o dată de lansare

OpenAI se scuză prin incompetență

Fac un rezumat foarte scurt pentru cei care au ratat știrea inițială: cei de la OpenAI au vrut ca actrița Scarlett Johansson să fie una dintre vocile pentru noua funcționalitate a chatbot-ului care îți răspunde vocal la întrebări. Actrița a spus pas, deși chiar șeful OpenAI, Sam Altman, a vorbit cu ea de două ori să încerce să o convingă. OpenAI a lansat funcționalitatea în septembrie anul trecut și surpriză:

Numeroși utilizatori au fost de părere că „Sky”, una dintre vocile ChatGPT, seamănă izbitor cu cea a lui Johansson. Actrița a fost și ea de aceeași părere și a acuzat public OpenAI de acest lucru. Compania a anunțat că va elimina vocea în cauză și s-a scuzat într-o postare publicată duminica trecută pe blogul său, una asupra căreia au elaborat jurnaliștii de la The Washington Post într-un articol de miercuri.

OpenAI susține că echipa responsabilă de dezvoltarea vocilor nu a intenționat niciodată ca „Sky” să amintească de Johansson și că faptul că Altman a vorbit personal cu ea e doar o coincidență nefericită datorată faptului că el nu era ținut la curent cu detaliile acestui proiect la care s-a lucrat în mare secret. Analizând toate datele disponibile, The Washington Post susține versiunea celor de la OpenAI.

Însă Business Insider subliniază într-un articol dur că, în esență, OpenAI se apără invocând propria incompetență: „Teoria datului cu stângul în dreptul este una arhicunoscută în tech fiindcă e destul de comun ca companii tinere, care cresc rapid, să își prindă degetele, sau să o dea în bară complet, la începuturile lor. Iar OpenAI este o companie relativ tânără cu o istorie în mod deosebit de haotică”.

Articolul BI amintește de contextul mai larg al îngrijorărilor legate de dezvoltarea în siguranță a inteligenței artificiale, că OpenAI e lider în domeniu și că numeroase instrumente ale sale au fost integrate deja în produse și servicii ale Microsoft, principalul finanțator al startup-ului tech. OpenAI a prezentat chiar luna aceasta GPT-4o, cel mai avansat model A.I. al său de până acum.

„Pare că ne îndreptăm spre un viitor în care OpenAI va juca un rol foarte mare în viețile noastre, indiferent că ne place sau nu”, mai notează BI, și pune următoarea întrebare în contextul scandalului dintre companie și Johansson: „Alegerile cu care ne confruntăm acum sunt destul de groaznice: OpenAI fie este condusă de mincinoși care iau ce vor, fie de oameni care își dau cu stângul în dreptul”.

Sam Altman a ieșit destul de șifonat în urma scandalului (FOTO: Jaap Arriens / Zuma Press / Profimedia)

În caz că ești curios să citești și rubrica Nerd Alert de weekendul trecut, o poți găsi aici:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro