Sari direct la conținut

Care sunt principalele cauze ale obezității pe care le găsești chiar în farfuria ta? Topul alimentelor de evitat

HotNews.ro
Hrană sănătoasă vs. hrană nesănătoasă, Foto: Kaspars Grinvalds | Dreamstime.com
Hrană sănătoasă vs. hrană nesănătoasă, Foto: Kaspars Grinvalds | Dreamstime.com

​Principalele cauze ale obezității se găsesc, adesea, chiar în farfuria noastră sau într-o gustare luată pe fugă sau pe stradă, atunci când ne este foame și ne grăbim. Institutul Național de Sănătate Publică a realizat o listă a alimentelor d evitat și a celor recomandate pentru o sănătate bună.

Principalele cauze ale obezității se regăsec în alimentație. Nu uitați să:

  • Gătiți alimentele păstrând cât mai multe substanțe nutritive;
  • Folosiți metoda la abur;
  • Folosiți puțină grăsime la gătit;
  • Evitați arderea mâncării prin prăjire, grătar, cuptor. Conține toxine!

Alimente nerecomandate ( sursa: Institutul Național de Sănătate Publică):

  • Carne de porc, vită în exces
  • Zahăr
  • Băuturi răcoritoare sintetice, băuturi energizante
  • Produse zaharoase preparate industrial cu coloranți, conservanți și arome sintetice (prăjituri, napolitane, jeleuri, bomboane, înghețată, snacks)
  • Pâine albă
  • Brânzeturi rafinate, brânză topită
  • Margarină, grăsimi animale
  • Alimente preparate industrial (sosuri, creme, paste)
  • Mezeluri
  • Iaurt pasteurizat cu arome, coloranți și conservanți sintetici
  • Paste făinoase din făină albă
  • Produse de patiserie
  • Alimente semipreparate congelate
  • Alimente conservate (termic sau cu ajutorul conservanților)
  • Ulei rafinat
  • Oțet sintetic

Hrană sănătoasă vs. hrană nesănătoasă / Foto: Sergejsbelovs | Dreamstime.com

Alimente recomandate (sursa: Institutul Național de Sănătate Publică):

  • Leguminoase (fasole, mazăre, soia, linte, năut), ouă, ciuperci, pește, pui
  • Miere, fructe
  • Apă, ceaiuri din plante
  • Produse fără coloranți, conservanți, făină albă, zahăr și arome sintetice
  • Pâine graham, pâine integrală
  • Brânză de vaci, telemea proaspătă, caș
  • Uleiuri vegetale, unt
  • Legume și zarzavaturi proaspete sub formă de salate
  • Pastă vegetală pregătită în casă
  • Lapte acru, chefir, iaurt natural
  • Orez, grâu, cereale măcinate integral (mămăligă, terci, turte)
  • Alimente proaspete
  • Ulei presat la rece
  • Oțet natural din mere sau din vin, zeamă de lămâie.

Foto: Dreamstime.com.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro