Sari direct la conținut

Casa regală britanică dezvăluie un nou portret al regelui Charles în uniformă militară

HotNews.ro
Casa regală britanică dezvăluie un nou portret al regelui Charles în uniformă militară
Regele Charles al III-lea al Marii Britanii (Foto: Lafargue Raphael/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia)

Palatul Buckingham a dezvăluit sâmbătă pe reţelele de socializare un portret inedit al regelui Charles al III-lea, pentru a marca Ziua Forţelor Armate britanice.

Portretul este realizat de Hugo Burnand, care a realizat deja mai multe portrete oficiale ale familiei regale, scrie News.ro. El a fotografiat nunta lui Charles şi a Camillei în 2005. De asemenea, el a realizat primul portret oficial al regelui Charles anul trecut.

Acest portret inedit îl arată pe rege îmbrăcat într-o redingotă de ceremonie, cu medaliile sale militare şi sabia.

Este primul portret oficial al monarhului de la anunţul că suferă de cancer, la începutul acestui an.

O pictură realizată de Jonathan Yeo care îl înfăţişează pe monarhul britanic a fost de asemenea dezvelită în luna mai. În acest tablou cu fundal roşu, Charles poartă uniforma Gărzilor galeze, al căror regiment a fost numit colonel în 1975.

La nouă luni după încoronarea sa în mai 2023, palatul a anunţat la începutul lunii februarie că Carol al III-lea suferă de cancer, descoperit după o operaţie la prostată în ianuarie. Natura şi stadiul bolii nu au fost niciodată precizate.

Charles al III-lea şi-a reluat activităţile publice în aprilie. De atunci, a luat parte la comemorarea debarcării Aliaţilor în Normandia şi la parada Trooping the Colour, care îi marchează ziua de naştere.

Anul 2024 a fost deosebit de dificil pentru familia regală britanică. Prințesa Kate suferă şi ea de cancer, depistat după o operaţie abdominală majoră în ianuarie. Iar sora regelui, prinţesa Anne, a fost spitalizată după ce a suferit o comoţie cerebrală.

INTERVIURILE HotNews.ro