Sari direct la conținut

Cererea DNA in cazul lui Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpa, va ajunge la vot in Senat peste doua saptamani

HotNews.ro
Gabriel Oprea, Foto: MAI
Gabriel Oprea, Foto: MAI

Biroul Permanent al Senatului a stabilit luni un calendar privind votul de incuviintare a cererii DNA de urmarire penala a fostului vicepremier Gabriel Oprea, senator independent, acuzat de ucidere din culpa in dosarul privind moartea politistului Bogdan Gigina. Solicitarea procurorilor ar urma sa ajunga la votul plenului abia peste doua saptamani.

Dosarul lui Oprea, care are 18 volume, va fi desigilat in aceasta dupa-amiaza la biroul Comsiei Juridice, apoi fostul ministru de interne va putea veni insotit de avocat sa isi consulte dosarul.

Urmeaza ca martea viitoare comisia juridica sa il audieze pe Oprea si sa dea un raport asupra cererii DNA, raport obligatoriu procedural care are insa cu rol consultativ, iar cel mai probabil luni, pe 19 septembrie, se va da votul in plenul Senatului.

Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut joi sesizarea Senatului pentru inceperea urmaririi penale a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpa in dosarul privind moartea politistului Bogdan Gigina.

Potrivit DNA, din probele administrate au reiesit indicii rezonabile cu privire la savarsirea unei noi infractiuni fata de cele pentru care se efectua deja urmarirea penala.

Procurorii au aratat ca, in seara de 20 octombrie 2015, in jurul orei 19,00, agentul de politie Bogdan Gigina a fost implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrala, consecinta a unui traumatism cranio-cerebral si facial cu fractura craniana, leziuni care au cauzat decesul.

„La momentul producerii accidentului, victima Bogdan Gigina facea parte dintr-un dispozitiv de insotire al ministrului Oprea. Acest dispozitiv, asigurat de catre Brigada de Politie Rutiera din cadrul DGPMB, era format dintr-un motociclist rutier (victima Gigina) si un echipaj format dintr-un ofiter si un agent de politie aflati intr-un autoturism de politie rutiera. Acest dispozitiv preceda in trafic autoturismul in care se afla ministrul Gabriel Oprea. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea se deplasa catre locuinta sa situata in cartierul Cotroceni”, a precizat DNA.

Anchetatorii au retinut ca, din probele administrate, rezulta indicii rezonabile ca, incalcand dispozitiile legale care reglementeaza insotirea demnitarilor, ministrul de Interne Oprea a dispus, pentru sine, sa beneficieze de insotire cu echipaje de politie rutiera cu titlu permanent, ca acestea sa fie formate atat dintr-un autoturism de politie rutiera (un agent si un ofiter de politie rutiera), cat si dintr-o motocicleta a politiei rutiere.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro