Cine sunt membrii Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti care au decis ca Victor Ponta a plagiat
Universitatea din Bucuresti a decis ca Victor Ponta a plagiat. Hotararea a fost luata de Comisia de Etica a Universitatii, “un for de analiza etica principal in universitate” potrivit rectorului Mircea Dumitru. Comisia de Etica este formata din 10 membri. Vezi in articol CV-urile profesorilor care au decis ca Victor Ponta a plagiat.
1. Dumitru Sandu (Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala)
Dumitru Sandu
Foto: Agerpres
Dumitru Sandu este profesor la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii Bucuresti. In 1971 a absolvit Facultatea de Filosofie din cadrul UB.
In 1979 a obtinut titlul de doctor cu teza “Analiza diferentierii sociale in comunitatile rurale”, conducator stiintific prof.dr. Henri H.Stahl (CV2).
Specializari:
– 1987-1988 ( trei luni) Bursa IREX, UCLA (coord. Howard Freeman) si George Washington University pe tema Metode cantitative in sociologie.
– 1993-1994 (un an) Bursa Fulbright pe tema Migratie si tranzitie postcomunista, Penn State University, cooperare si studii publicate cu profesorii Glenn Firebaugh si Gordon De Jong
– 2002 (o luna) documentare la Oxford University, Nuffield College, cu profesor Anthony Heath, finalizare studiu despre migratie publicat in Current Sociology, 52 (6). Grant Fundatia pentru o Societate Deschisa
Vezi aici CV-ul prof. dr. Dumitru Sandu
2. Adrian Paul Iliescu (Facultatea de Filosofie)
Adrian Paul Iliescu
Foto: Agerpres
Adrian Paul Iliescu este seful catedrei de filozofie politica si morala, Facultatea de filozofie, Universitatea Bucuresti. In 1983 si-a obtinut titlul de doctor in filozofie la Universitatea din Bucuresti, pe care a absolvit-o in 1976 “cu Diploma de Merit si recomandare pentru invatamint superior”, potrivit CV-ului sau.
Este vicepresedintel al panelului de Arte si stiinte umaniste, precum si membru al Comisiei de Filosofie din cadrul CNATDCU. De asemenea, Adrian Paul Iliescu este expert evaluator al Consiliului National pentru Cercetarea Stiintifica in Invatamintul Superior (CNCSIS).
Experienta academica:
Secretar stiintific al Facultatii de filozofie (1993-1996), iar din 1996 Sef al Catedrei de filozofie politica si morala din aceeasi facultate.
Director stiintific al Colegiului Noua Europa (institut de studii avansate patronat de Wissenschaftskolleg zu Berlin, in 1997-1998). Fellow al acestui colegiu (1996-2000), conducatorul unui Focus Grup pe teme de politologie la care au participat cadre universitare din mai multe facultati si domenii de specialitate.
Visiting Fellow la Christ Church College, Oxford (1990); Visiting Fellow la St John’s College, Cambridge (1993); Visiting Fellow la Balliol College (The Graduate Centre), Oxford, 1994 si 1996.
Cercetator invitat la Universitatea Bielefeld din Germania (bursier Humboldt, 1994-1996), la Institutul pentru stiintele omului (Viena 1999) si la Wissenschaftskolleg zu Berlin (1999).
Conferinte pe teme de specialitate, la invitatia expresa a departamentelor de filozofie din universitatile sau institutele respective, la: Munchen (1995), Berlin (1995), Dresda (1995), Karlsruhe (1995), Leipzig (1995), Bielefeld (1995), Swansea si Lampeter (Marea Britanie) – 1996, Budapesta (1998), Viena (1999).
Vezi aici carti publicate, volume editate, articole si studii ale lui Adrian Paul Iliescu.
3. Ovidiu Bozgan (Facultatea de Istorie)
Ovidiu Bozgan este profesor doctor la Facultatea de istorie a Universitatii din Bucuresti si cercetator stiintific la Institutul Diplomatic Roman.
In 1981 a absolvit Facultatea de istorie-filosofie a Universitatii din Bucuresti, in 1991 a obtinut “Diplome d’Etudes Approfondies, Universite Lumiere, Lyon”, iar in 2003 si-a obtinut diploma de doctor in istorie la Universitatea din Bucuresti.
4. Georgeta Ghebrea (Facultatea de Stiinte Politice)
Georgeta Ghebrea este profesor doctor la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti. Printre cursurile predate se numara Sociologie politica, Modelul social european, Metode si tehnici de cercetare in stiintele politice.
In 1996 a obtinut titlul de doctor in filosofie, specializarea sociologie, cu teza: ‘Familia si politica familiala in Romania in perioada de tranzitie’, conducator stiintific prof. univ. dr. Ioan Mihailescu.
5. Cristian Marunteanu (Facultatea de Geologie si Geofizica)
Cristian Marunteanu
Foto: Agerpres
Cristian Marunteanu este membru al departamentului de Inginerie Geologica din cadrul Facultatii de Geologie si Geofizica, Universitatea Bucuresti. In 1970 a absolvit Facultatea de Geologie, iar in 1987 a obtinut diploma de doctor.
In perioada 1970 – 1973 a fost inginer geolog la Institutul Roman de Cercetare Marina – Constanta, iar din 1977 este profesor la Universitatea Bucuresti.
6. Marian Popescu (Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii)
Marian Popescu
Foto: Agerpres
Marian Popescu este profesor doctor la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul Universitatii din Bucuresti unde sustine cursurile ‘Prezentarea si vorbirea in public” (licenta), “Tehnici de comunicare publica” (masterat), ‘Stiintele comunicarii si Performance Studies’ (scoala doctorala).
In 1976 a absolvit Facultatea de Limba si literatura romana, iar in 2000 a obtinut doctoratul. Din 2008 este profesor la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, in perioada 2001-2011 a fost profesor asociat la Universitatea din Bucuresti – Masteratul interdisciplinar al Centrului de Excelenta in Studiul Imaginii (CESI).
In 2006-2009 a fost profesor de “Tehnici Teatrale”, Programul Erisma de Leadership creativ, Asociatia Erudio. In 2001-2009 a fost profesor la Catedra de Arta Teatrala (seful Catedrei 2004-2007), Facultate de Litere si Arte, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu (cursurile “Teatrologie”, “De la text la imagine scenica”, “Analiza spectacolului teatral”).
In 1999-2000 a fost Consilier pentru probleme de Cultura, Departamentul Cultura-Educatie al Presedintiei Romaniei. In 1997 Marian Popescu a fost Director al Directiei Institutiilor de Spectacole din Ministerul Culturii si Cultelor, iar 1994 – 1990 a fost vicepresedinte executiv al UNITER (Uniunea Teatrala din Romania).
Vezi aici CV-ul integral al lui Marian Popescu
7. Vasile Preda (Facultatea de Matematica si Informatica)
Vasile Preda este profesor doctor la Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii din Bucuresti. A absolvit Facultatea de Matematica in 1971, iar in 1977 a obtinut doctoratul in matematica cu teza: “Contributii in teoria deciziilor statistice”.
Din 1971 lucreaza in cadrul Facultatii de Matematica a Universitatii din Bucuresti, iar din 1996 este conducator de doctorat. In perioada 1996 – 2004 a fost decan al Facultatii de Matematica.
Vezi aici CV-ul integral al lui Vasile Preda
8. Tudor Rosu (Facultatea de Chimie)
Tudor Rosu este profesor doctor, membru al departamentului de Chimie Anorganica din cadrul Facultatii de Chimie, Universitatea din Bucuresti. Tudor Rosu a fost prodecan al Facultatii de Chimie. Printre cursurile predate se numara “Chimie Generala” – anul I si ” Chimia Nemetalelor” – anul I.
Vezi aici o lista cu monografii, articole, brevete si lucrari publicate de prof. dr. Tudor Rosu
9. Sterea Tache (Facultatea de Teologie Ortodoxa)
Sterea Tache este profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii din Bucuresti. In 1974 a absolvit Institutul Teologic de Grad Universitar din Bucuresti, iar in 1997 a obtinut titlul de doctor in teologie. Din 1995 lucreaza in cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa a UB. Este membru in comisii de doctorat si coordonator de lucrari de diploma, precum si coordonator pentru obtinerea gradului didactic I la disciplina Religie.
Vezi aici CV-ul prof. dr. Sterea Tache
10. Liliana Zaharia (Facultatea de Geografie)
Liliana Zaharia a absolvit in 1986 Facultatea de Geologie – Geografie, specializarea Geografie – Franceza, in cadrul Universitatii din Bucuresti. In 1997 a obtinut titlul de doctor in geografie cu teza “Resursele de apa din bazinul raului Putna – Utilizare, calitate, protectie”.
In perioada 1986 – 1989 a fost profesor titular stagiar de Geografie si Limba franceza la Liceul Industrial nr. 3 din Buzau, in perioada 1989 – 1992 a fost Cercetator hidrolog la Institutul National de Meteorologie si Hidrologie din Bucuresti, iar din 1992 este profesor la Catedra de Meteorologie – Hidrologie a Facultatii de Geografie a Universitatii din Bucuresti. Din 2004 este membru in Consiliul Profesoral al Facultatii de Geografie a Universitatii din Bucuresti.