Sari direct la conținut

Ciolacu: Deși matematic nu avem numărul de voturi, părerea noastră e că moțiunea de cenzură va trece / De câte voturi mai are nevoie PSD

HotNews.ro
Ciolacu: Deși matematic nu avem numărul de voturi, părerea noastră e că moțiunea de cenzură va trece / De câte voturi mai are nevoie PSD

Marcel Ciolacu crede că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va trece, chiar dacă în acest moment „matematic nu avem numărul de voturi”.

„Am justificat de ce depunem această moțiune, de ce strângem semnături de la PSD și UDMR, se încalcă o linie roșie a democrației. Acest lucru nu e permis nimănui, indiferent de jocurile politice și de socotelile politice, pe cine avantajează. În acest moment depunem moțiunea. Părerea noastră, chiar dacă matematic nu avem numărul de voturi, va trece această moțiune”, a declarat luni șeful interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

El a precizat că pentru a trece moțiunea de cenzură mai este nevoie, matematic, de 6-7 voturi.

Întrebat despre discuții pe această temă cu Pro Romania, el a răspuns că „nu avem niciun semnal” de la partidul lui Victor Ponta.

Guvernul Orban își asumă răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi. Potrivit legii, în termen de trei zile de la angajare, parlamentarii pot depune moțiune de cenzură. Dacă moțiunea de cenzură trece, guvernul este demis, iar legea pe care și-a asumat răspunderea e respinsă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro