Sari direct la conținut

Ciucă despre taxa de solidaritate: Vom lua o decizie în Coaliție / Nu cred că ar fi o bună practică să modificăm sistemul de taxare a companiilor

HotNews.ro
Nicolae Ciuca, Foto: Guvern
Nicolae Ciuca, Foto: Guvern

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, la Parlament că nu crede că ar fi o bună practică, la nivelul Guvernului, să se modifice sistemul de taxare a companiilor. Premierul a mai spus că a discutat cu reprezentanţii Consiliului Fiscal astfel încât cota unică să fie într-adevăr cotă unică.

„În acest moment în care am putut să vedem că măsurile economice luate, de sprijin al investiţiilor, au contribuit la echilibrul economic şi chiar la o creştere economică substanţială faţă de trimestrul precendent şi faţă de perioada similară a anului trecut, nu cred că ar fi o bună practică, la nivelul Guvernului, să modificăm sistemul de taxare a companiilor. Sunt alte măsuri fiscale la care specialiştii în domeniu lucrează”, a declarat premierul.

Totodată, Nicolae Ciucă a mai spus că „în acest moment, cota unică trebuie aplicată aşa cum a fost ea stabilită şi prevăzută iniţial. „Am discutat să facem în aşa fel încât cota unică să fie într-adevăr cotă unică”, a spus premierul, la Senat.

Întrebat despre declarațiile președintelui PSD referitoare la o posibilă taxă de solidaritate, premierul a precizat: ”Vom lua o decizie în coaliţie şi vom anunţa”.

UDMR a propus o taxă de solidaritate din partea companiilor, la sfârșitul anului 2021, propunere care a fost susținută de către PSD în interiorul Coaliției dar fără nicio decizie concretă până acum. Președintele PSD, Marcel Ciolacu declara la sfârșitul anului că există o discuție pe acestă temă în interiorul Coaliției.

„Avem în continuare această discuţie, staţi să vedem cifrele bugetare, dar noi am prins în programul de guvernare foarte clar că vom vorbi anul viitor dacă se impun noi taxe sau nu. Oricum, orice taxă care hotărăşte coaliţia să fie prinsă şi modificat Codul fiscal are un termen de şase luni până intră în vigoare, conform legii”, explica Ciolacu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro