Sari direct la conținut

Companiile americane, dezamăgite că Teodorovici a mutat de la Finanțe în Parlament un proiect bun

HotNews.ro
Imagine din timpul evenimentului, Foto: Hotnews
Imagine din timpul evenimentului, Foto: Hotnews

La începutul lunii septembrie, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și-a asumat ca propuneri legislative personale munca specialiștilor din minister. Practic, un an întreg an lucrat Ministerul Finanțelor la un proiect de ordonanță împreună cu mediul de afaceri, iar HotNews.ro a scris chiar recent despre document. Deși era mai simplu și mai rapid să fie adoptat dacă se mergea pe varitanta adoptării în Guvern, Teodorovici a preferat să devină inițiator ca senator PSD.

Într-o conferință de presă a Camerei de Comerț Americane în România, președintele organizației, Ionuț Simion, a spus că era singura ordonanță pe care și-o dorea mediul de afaceri.

„Singura dată când mediul de afaceri și-a dorit cu adevărat o ordonanță, de aia n-am avut parte. A avut parte de altele, dar de asta cu care toată lumea era de acord, că acele măsuri erau necesare pentru stimularea mediului de afaceri, tocmai aceea a fost introdusă în Parlament”, a afirmat el.

Cu alte cuvinte, nu se știe când și dacă va fi adoptată.

În completare, Alex Milcev, taxation committee la AmCham România, a spus că această situație „sună ca un enunț din legile lui Murphy”, făcând referire la declarația lui Simion.

„Era pe ordinea de vot a Guvernului această măsură dar, din varii considerente, din păcate, a ajuns în Parlament. Șansa a fost una reală care, din păcate, a fost ratată”, a precizat Milcev.

De anul trecut, din vară, specialiștii din Ministerul Finanțelor au colaborat cu mediul privat pentru a îmbunătăți Codul fiscal. În final, în august 2019, colaborarea s-a concretizat în câteva proiecte, puse în dezbatere de instituție. Acestea au mulțumit mediul de afaceri, chiar dacă mai sunt mici necorelări pe ici pe colo dar, în principiu, arată bine. Acum, ministrul Finanțelor și-a asumat ca propuneri legislative personale munca specialiștilor din minister.

Poate cea mai importantă noutate este impozitul pe profit pentru un grup de firme.

Citește mai mult aici:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro