Conducerea grupului VIG, despre România: Vrem să rămânem aici pe termen lung, indiferent de situația economică / Profitul pe această piață crește, în ciuda volatilității RCA
”VIG a fost prima companie de asigurări care s-a extins în Est după ce a căzut Cortina de Fier și acum culegem roadele, mai mult de jumătate din profitul de 442,5 milioane de euro obținut anul trecut, fiind adus de companiile din Europa Centrală și de Est. Am intrat în aceste țări cu intenția de a rămâne pe termen lung, indiferent de situația economică, vrem să creștem organic, dar și prin achiziții, a declarat joi Elisabeth Stadler, CEO-ul grupului Vienna Insurance Group (VIG). ‘Nu există planuri ca BCR Asigurări de Viață să fuzioneze cu Asirom sau Omniasig’, a mai spus aceasta.
Grupul Vienna Insurance Grup, care controlează pe piața locală Omniasig, BCR Asigurări de Viață și Asirom, a raportat anul trecut un profit înainte de impozitare de 442,5 milioane euro, în creștere cu 8,8% față de 2016. Companiile din regiunea Europei Centrale și de Est contribuie deja cu 57% din profitul total înainte de impozitare. Toți membrii conducerii locale și internaționale au prezentat joi, în cadrul unei conferințe de presă în București, rezultatele financiare din România.
- „Suntem lideri de piață în Austria, dar și în România, Cehia, Slovacia. Punem accent pe creșterea organică, dar încercăm să creștem și prin achiziții. Căutam să vedem care sunt zonele care ar trebui consolidate. Ne axăm mult pe zona estică a Europei, România fiind o piață foarte importantă pentru grup”, a declarat joi Elisabeth Stadler, CEO-ul grupului Vienna Insurance Group (VIG) prezentă în București.
- „Suntem determinați să rămânem în Romania pe termen lung, angajament pe care l-am luat din 2001. România și țările din Europa Centrală și de Est au un potential extraordinar. Ne concentrăm mult pe piața asigurărilor de viață și sănătate și Romania este una dintre primele cinci piețe principale în care vom dezvolta segmentul asigurărilor de sănătate. În România am obținut profit și crește neîncetat, în ciuda volatilității RCA.”, a precizat Judit Havasi, membru în Consiliul Director al Vienna Insurance Group.
Conducerea VIG a prezentat și prioritățile pe 2018 care vor atinge trei direcții: digitalizare, dezvoltarea segmentului de asigurări de sănătate și parteneriate bancassurance.
- „Bugetul IT al grupului VIG este de 100 milioane de euro și jumătate sunt direcționați în digitalizare. Companiile din grup au libertatea de a demara proiecte de digitalizare. Noi ca holding asigurăm coordonarea în acest sens. Anul trecut, am decis ca asigurătorii care vând asigurări compozite să fuzioneze în anumite state. Erste Group e partenerul nostru de distribuție. Nu se va întâmpla acest lucru și în România. Nu există planuri ca BCR Asigurări de Viață să fuzioneze cu Asirom sau Omniasig.”, a mai spus Elisabeth Stadler, CEO-ul grupului VIG.
Grupul VIG are peste 25.000 de angajați și peste 10 milioane de clienți. în 2017, a înregistrat prime brute subscrise de aproape 9,4 miliarde euro, în creștere cu 3,7%.