Sari direct la conținut

​Consiliul Concurenței analizează preluarea parcului eolian deținut de Iberdrola de către Premier Energy

HotNews.ro
Turbine eoliene, Foto: Jan Wachala | Dreamstime.com
Turbine eoliene, Foto: Jan Wachala | Dreamstime.com

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Premier Renewable Invest intenționează să preia Eolica Dobrogea One, parcul eolian deținut în țara noastră de spaniolii de la Iberdola.

Premier Renewable Invest Co S.R.L., o societate de tip holding, înființată în scopul achiziției Eolica Dobrogea One S.A., face parte din grupul Premier Energy. Grupul Premier Energy este activ în domeniul producerii, comercializării și furnizării energiei electrice, în domeniul comercializării certificatelor verzi, în distribuția și furnizarea de gaze naturale, precum și în activități conexe distribuției de gaze naturale.

Eolica Dobrogea One S.A. este producător de energie electrică eoliană și operează un parc cu o capacitate instalată de 80 MW, amplasat în comuna Mihai Viteazu, județul Constanța.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacție trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege, transmite autoritatea.

Valoarea tranzacției prin care Premier Energy cumpără Eolica Dobrogea este de 88 de milioane de euro

Grupul Premier Energy a anunțat la finalul lunii aprilie achiziția parcului eolian Mihai Viteazu, cu o capacitate de 80 de MW, situat în județul Constanța.

Este vorba de parcul deținut de compania spaniolă Iberdrola, care se retrage astfel din țara noastră.

„Această achiziție strategică întărește în continuare angajamentul Premier Energy pentru leadership în producția de energie durabilă și își dublează practic amprenta în activul operativ de energie eoliană. Parcul eolian are o producție netă estimată de 165 GWh pe an”, se arată într-un comunicat al companiei, transmis HotNews.ro.

Valoarea tranzacției este de 88 de milioane de euro și include aproximativ 520.000 de certificate verzi.

Grupul Premier Energy, împreună cu subsidiara sa Alive Capital, este unul dintre cei mai mari jucători din segmentul energiei regenerabile, cu o capacitate instalată de peste 900 MW în proprietate, gestionare și dezvoltare în România.

Tranzacția este condiționată de aprobările de reglementare standard, inclusiv de aprobarea Consiliului Concurenței și se preconizează că va fi finalizată în acest an.

Premier Energy operează trei segmente de afaceri: producție, gestionare și furnizare de energie regenerabilă împreună cu subsidiara sa Alive Capital; producție, furnizare și distribuție de electricitate și furnizare și distribuție de gaze naturale.

Premier Energy a finalizat, în aprilie, achiziția CEZ Vânzare, acum Premier Energy Furnizare, consolidând portofoliul său regional la 2,4 milioane de clienți casnici și non-casnici.

Premier Energy este un distribuitor și furnizor de gaze naturale pentru consumatori rezidențiali și non-rezidențiali, operând o rețea de distribuție a gazelor de peste 3.600 km în mai multe județe din România.

Spaniolii de la Iberdrola se retrag de pe piața din România

Totodată, potrivit unui comunicat al Iberdrola, tranzacția cu Premier Energy marchează exitul de pe piața din România al companiei spaniole.

Iberdrola și-a dezvăluit în martie planul de a renunța la unele active din grup.

Citiți și Premier Energy cumpără parcul eolian de 80 de MW deținut de Iberdrola în Dobrogea / Tranzacția marchează exitul din România al companiei spaniole

Prețul energiei în România nu va mai crește, spune un investitor străin / Ce înseamnă acest lucru pentru proiectele de energie regenerabilă

Sursa foto: Dreamstime

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro