Câți bani primesc rușii care merg pe front / Un comisar militar rus explică cum se face recrutarea
- Redactia Hotnews
Rușii care vor merge să lupte în Ucraina în urma decretului de mobilizare militară parțială semnat de Vladimir Putin ar primi indemnizații lunare care pornesc de la 205.000 de ruble (aproximativ 3.400 de euro), în funcție de poziție și grad, spune șeful comisariatului din Iacutia, (Siberia), conform site-ului rusesc YSIA. El explică și cine trebuie să meargă pe front și cum se face mobilizarea.
Comisariatele militare din Iacutia au început să desfășoare activități planificate pentru mobilizarea militară parțială, după decretul semnat cu o zi în urmă de președintele rus Vladimir Putin, iar comisarul militar al regiunii, Alexander Avdonin, explică cine este supus mobilizării și ce categorii nu pot fi chemate pe front, scrie YSIA („Stiri din Iacutia și Iakutsk”). Toate activitățile și sarcinile au fost aprobate de către Districtul Militar de Est și aduse la cunoștința șefilor și comisarilor militari ai municipiilor.
Cine va merge pe front
- „Toți cetățenii care sunt înscriși în armată, care nu au temeiuri legale pentru acordarea unei amânări, sunt supuși conscripției.
- În primul rând, facem apel la cetățenii care au făcut serviciul militar în urmă cu nu mai mult de trei ani, s-au înscris în registrul militar și au cele mai bune abilități de serviciu militar.
- Nu trimitem cetățeni nicăieri fără pregătire militară specială.
- Notificarea și mobilizarea se efectuează în Iakutsk (capitala Iacutiei – n.r.), apoi îi vom trimite pe băieți la formațiunile unității militare stabilite de sediul Districtului Militar de Est”, a susținut Alexander Avdonin.
El spune că, dacă va fi necesar, cei care au servit în urmă cu mai bine de trei ani vor face pregătire în unități militare pentru a-și redobândi abilitățile de luptă.
- „Cetăţenii care sunt înscrişi ca militari, pe perioada mobilizării, trebuie să rămână pe teritoriul unde sunt înregistraţi definitiv, fără a pleca în alte regiuni.
- Îi sfătuiesc pe toți cetățenii care au în mână ordin de mobilizare să se prezinte la comisariatele militare. Trebuie să aveți un pașaport, un act militar și un card bancar pentru calcularea indemnizației bănești”, a mai explicat Avdonin.
Câți bani primesc rușii pe care Putin îi trimite la război în Ucraina
Cu cât vor fi plătiți rușii care vor merge să lupte în Ucraina? Comisarul militar din Iacutia susține că indemnizația lunară pornește de la la 205.000 de ruble, adică aproximativ 3.400 de euro sau în jur de 17.000 de lei:
- „Toți cetățenii mobilizați sunt echivalați cu personalul militar în temeiul contractului și primesc indemnizație bănească care, în funcție de poziție și gradul militar, pornește de la 205.000 de ruble.
- Aceștia sunt, de asemenea, acoperiți de toate beneficiile sociale ale personalului militar. În plus, prin ordin al șefului de regiune, se va acorda sprijin social membrilor de familie ai cetățenilor chemați la mobilizare”.
Ce prevede legea în Rusia privind mobilizarea
- Legislația stabilește că scutirea de la mobilizare se va acorda cetățenilor identificați conform regulilor stabilite de guvern, temporar inapți pentru serviciu din motive de sănătate, taților singuri și taților cu mulți copii, tutorele sau curatorii fraților și surorilor minori, precum și unui număr de alte categorii de persoane.
- Amânarea se acordă și senatorilor ruși și membrilor Dumei de Stat (n.r.: numeroși parlamentari ruși ar putea fi mobilizați fără această scutire, mulți militari de carieră de la Moscova alegând să intre în politică după retragerea din forțele armate).
- Alți ruși pot primi, de asemenea, o amânare în conformitate cu un decret prezidențial (de data aceasta a fost stabilit pentru lucrătorii din industria de apărare).
- Mobilizarea nu se poate aplica și celor care au o condamnare neștearsă sau nesoluționată pentru săvârșirea unei infracțiuni grave.
- Cei care sunt în rezervă, dar nu au fost chemați, pot fi trimiși să lucreze pentru forțele armate și alte trupe ca personal civil. Ministerul Apărării nu a anunțat încă astfel de planuri.
- Cetăţenii înscrişi în registrul militar de la începutul mobilizării nu au dreptul să-şi părăsească localitatea de reşedinţă fără permisiunea comisariatelor militare. Autoritățile nu au precizat încă dacă această prevedere se va aplica celor care nu fac obiectul mobilizării parțiale.
Parlamentul rus a modificat marți legea privind mobilizarea militară, adoptând mai multe amendamente și înăsprind pedepsele pentru dezertori.
În intervenția avută după discursul susținut miercuri de Vladimir Putin, ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că autoritățile militare intenționează să mobilizeze inițial 300.000 de persoane.