Sari direct la conținut

CTP: „Sub ranga lui Drulă, exportăm gunoaie la Bruxelles: Șoșoaca și cicisbeul ei”

HotNews.ro
Cristian Tudor Popescu - CTP la podcastul Recorder, Foto: Captura de ecran
Cristian Tudor Popescu - CTP la podcastul Recorder, Foto: Captura de ecran

Gazetarul Cristian Tudor Popescu (CTP) consideră că marele câștigător al alegerilor locale și europarlamentare desfășurate duminică în România este democrația, însă apreciază că înfrângerea USR face rău echilibrului politic, notând, într-un editorial publicat pe site-ul Republica și pe pagina sa de Facebook, că „egolatrul” Cătălin Drulă „i-a gonit votanți, în loc să-i aducă” și că am ajuns să „exportăm” la Bruxelles „niște gunoaie toxice”, precum Diana Șoșoacă.

„Cum ziceam încă de duminică, câștigătorul principal al acestor alegeri este democrația: numărul celor veniți la vot a fost mare, dacă ne gândim la premisele deloc încurajatoare. În condițiile în care libertatea și democrația luptă din greu în întreaga lume cu dictaturile și tentația dictaturii, a-ți exercita dreptul de vot e o victorie. E de bine”, afirmă jurnalistul, în textul intitulat „E de bine. Sub ranga lui Drulă. Exportăm gunoaie”.

„A câștigat corcitura PSD-PNL. Întrucât și social-democrații, și liberalii sunt pro UE și NATO, iar la Bruxelles blocul partidelor de centru păstrează controlul, e de bine. Câtă vreme România rămâne orientată spre Occident, pe mine, unul, nu mă mai interesează prea mult cine e la guvernare. Cei nemulțumiți de scorul masiv al «PSDNL» ar trebui să se gândească și la celelalte posibilități: AUR? USR+PMP+FD?”, mai scrie Cristian Tudor Popescu.

El mai notează că „AUR e pe locul 3 la votul politic, dar s-a ofilit considerabil față de sondajele de astă-iarnă – nicio șansă să se apropie de guvernare”.

„Dacă ne comparăm cu izbânzile ultrașilor în țări mai pricopsite, ca Franța, Austria, Germania, Italia, Olanda, Danemarca sau Belgia, e de bine”, apreciază gazetarul.

„Însă înfrângerea USR ca forță de opoziție pro-Vest și anti-Putin a făcut rău echilibrului politic din România. Practic, prin singurul rezultat bun ca partid în Consiliul General al Capitalei și rezultatele slabe la nivel național, USR s-a întors, sub ranga lui Drulă, la statutul de USB, de pe vremea lui Nicușor Dan”, scrie CTP.

Criticile lui Cristian Tudor Popescu la adresa președintelui demisionar al USR, Cătălin Drulă:

  • „Preocupat intens de candidatura sa la Cotroceni, egolatrul Drulă a înjghebat alianța cu bicisnicele PMP și partidulețul lui Orban, care i-a gonit votanți, în loc să-i aducă.
  • A împânzit Capitala cu poza lui, deși nu candida la nimic, USR sprijinindu-și, în schimb, prea puțin spre deloc, candidații la locale și europarlamentare;
  • Clotilde Armand și Radu Mihaiu au fost lăsați să se descurce singuri în lupta pe muchie de cuțit cu PSD și PNL – egolatrul Drulă nu s-a gândit nicio clipă să-și amâne demisia până la tranșarea situațiilor din sectoarele 1 și 2. Nu e de bine”.

În schimb, mai scrie jurnalistul, „de rău, ba chiar rău de tot pentru toți, o să fie nota de plată încărcată de pomanagerii PSD-PNL, cu care s-au câștigat alegerile”.

„După ce în România au fost vârâte ilegal tone de deșeuri din Europa, exportăm și noi la Bruxelles, cu acte în regulă, niște gunoaie toxice: Șoșoaca și cicisbeul ei. Nu-i rău”, conchide CTP.

Alianţa PSD-PNL a obţinut un scor de 48,57%, iar AUR s-a clasat pe locul al doilea, cu 14,93% la alegerile pentru Parlamentul European, în timp ce independentul Nicu Ştefănuţă a obţinut 3,08%, conform rezultatelor provizorii anunțate miercuri după-amiază de Biroul Electoral Central (BEC), după centralizarea rezultatelor din 19.857 de secţii de votare dintr-un total de 19.870.

Rezultatele provizorii mai arată că Alianţa Dreapta Unită a obținut 8,70%, în timp ce UDMR – 6,48%.

Aceste rezultate provizorii furnizate de BEC mai arată că partidul SOS România a trecut pragul de 5% (5,03%) și a obținut două mandate de europarlamentar: Diana Șoșoacă și Luis Lazarus. Cei doi care au deschis lista SOS România au intrat în Parlamentul European cu ajutorul voturilor din diaspora.

Citiți:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro