Sari direct la conținut

De ce a scazut somajul in ultimele doua luni?

HotNews.ro

In luna aprilie, numarul somerilor a scazut cu 27.000, iar in mai cu inca 36.000, astfel ca rata somajului s-a redus de la 8,36% la 7,67%. In mod normal, o scadere de asemenea amploare a ratei somajului ar trebui sa indice cel putin o revenire anemica a pietei muncii, insa din nefericire, nu s-a intamplat acest lucru.,La sfarsitul saptamanii trecute, INS a comunicat faptul ca in luna aprilie numarul salariatilor din economie a scazut cu 12.500, ceea ce inseamna ca somerii disparuti din statisticile ANOFM nu s-au angajat, ci au incetat sa isi mai caute un loc de munca, scrie Cristian Orgonas pe blogul sau.

Pentru ca persoanele fara un loc de munca sa fie luate in evidenta si dupa expirarea perioadei in care se plateste indemnizatia de somaj, este necesar sa depuna o cerere la agentiile pentru ocuparea fortei de munca. Cum multi nu mai fac acest pas, si numarul somerilor scade.

Acest lucru se poate observa si din evolutia numarului de someri indemnizati si neindemnizati. In ultimele doua luni, numarul somerilor indemnizati a scazut cu 51.000, dar in acelasi timp a scazut si numarul somerilor neindemnizati cu 12.000, ceea ce inseamna ca cei fara un loc de munca si-au pierdut speranta ca ANOFM ii mai poate ajuta cu ceva.

Citeste continuarea si comenteaza pe khris.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro