De ce copiii sanatosi sunt gresit diagnosticati cu ADHD, autism si tulburare bipolara?
E recreatie, iar curtea scolii e plina de copii. Unii alearga, altii se imping, altii susotesc prin colturi, iar altii stau singuri, adanciti in vreo carte sau, pur si simplu, privind. Fiecare e diferit, iar acesta e farmecul lor. Dar suna clopotelul si, dintr-odata, ei trebuie sa se supuna acelorasi reguli, sa devina uniformi.
Copiii care ies din tipare, dificil de gestionat intr-o lume tot mai grabita, ajung, pana la urma, sa fie diagnosticati cu una dintre tulburarile psihice „la moda”. Insa, Enrico Gnaulati ne invita sa le acordam o sansa si sa revenim la normalitate acceptand zburdalnacia copiilor si nevoia lor de a fi activi fara sa le punem eticheta de ADHD, fluctuatiile de dispozitie ale adolescentilor fara a-i marginaliza numindu-i bipolari si atitudinea introvertita si intelectualizata a unora dintre copii fara a-i incadra in generosul spectru autist.
Aceasta carte isi bazeaza informatiile atat pe cercetari de ultima ora din neurostiinte, cat si pe experienta clinica a dr.-ului Enrico Gnaulati si contine numeroase exemple si date la zi, menite sa-i ajute pe parinti si pe educatori sa calauzeasca vietile copiilor ce le sunt incredintati.
Enrico Gnaulati este psiholog clinician, cu o experienta de peste 25 de ani in terapia de familie, a copiilor si a adolescentilor. A scris numeroase articole si carti de specialitate, a sustinut prelegeri si a predat la California State University.