Sari direct la conținut

Deputatul PMP Adrian Gurzau, finul Elenei Udrea, scapa de retinere, dar poate fi arestat preventiv/ Gurzau a contestat votul, insa i s-a respins contestatia

HotNews.ro
Adrian Gurzau, Foto: Facebook - Adrian Gurzau
Adrian Gurzau, Foto: Facebook - Adrian Gurzau

Deputatii au realizat o premiera marti – au respins cererea de retinere pentru 24 de ore a deputatului PMP Adrian Gurzau, finul Elenei Udrea, acuzat de trafic de influenta, insa au incuviintat cererea de arestare preventiva. Astfel, Gurzau va fi dus in fata instantei cu propunere de arestare preventiva, fara a fi in prealabil retinut.

UPDATE Gurzau a declarat marti ca a contestat „pe procedura” votul din plenul Camerei Deputatilor prin care s-a aprobat arestarea sa preventiva. Biroul Permanent al Camerei a respins insa contestatia.

„Contestaţia domnului Gurzău a fost respinsă de Biroul permanent. Domnul deputat spunea în contestaţie că doamna Mincă (deputatul Liliana Mincă – n.r.) ar fi votat şi nu a fost trecută prezentă. El a cerut reluarea votului, să i se pună la dispoziţie înregistrările video. Au fost 238 de deputaţi în lista noastră, s-a numărat de trei – patru ori. Primul vot ne-a convenit, al doilea vot nu ne-a convenit. Ar fi fost o problemă în cazul în care ar fi fost daţi de noi 238 de prezenţi şi în urne s-ar fi găsit 240 de bile. Nu a fost niciun vot nul’, a precizat secretarul Camerei, Marcel Ciolacu, la finalul şedinţei Biroului permanent al Camerei, potrivit Agerpres.

Votul a fost secret cu bile si in ambele cazuri rezultatul a fost foarte strans.

In cazul retinerii: – au fost 136 voturi „pentru” si 130 „impotriva”, intr-un total de 278 prezenti. Pentru incuviintare era nevoie de 139 voturi „pentru”.

In cazul arestarii preventive: – au fost 124 voturi „pentru” si 114 „impotriva” dintr-un total de 238.

„Am trei copii minori acasa, dintre care cel mic are un an jumatate, doi parinti pensionari si va cer un vot de respingere a cererii de retinere si arestare pentru ca nu reprezint un pericol public. Doresc infaptuirea justitiei. Va solicit acest vot pentru ca dosarul meu este, in momentul de fata, in faza in care s-au audiat martorii. Practic, pentru un vot pentru retinere si arestare nu as putea sa ma apar si sa administrez probe in favoarea mea. Intotdeauna, in calitate de parlamentar, am fost pentru sustinerea justitiei, am aparat intotdeauna lupta pentru a fi o justitie puternica, am votat intotdeauna pentru ceea ce inseamna partea de a se incepe urmarirea penala, dar niciodata nu am votat pentru retinere si arestare. Va solicit un vot pentru a-mi da posibilitatea sa ma apar in stare de libertate”, a spus Gurzau in plen.

Procurorii sustin ca, in perioada 8 aprilie 2015 1 noiembrie 2015, Angela Toncescu, membru si incepand cu data de 2 iulie 2015, presedinte al Consiliului de Administratie al S.C. CARPATICA ASIG SA, i-ar fi promis deputatului Adrian Gurzau, „administrator in fapt al unei firme, care a si acceptat promisiunea, intocmirea unui contract de prestari servicii intre firma respectiva, in calitate de prestator si S.C. CARPATICA ASIG SA, in calitate de beneficiar”. Potrivit DNA, contractul ar fi fost incheiat in data de 2 noiembrie 2015, la solicitarea si in complicitate cu Angela Toncescu.

Obiectul contractului il constituia furnizarea, de catre firma controlata de deputat, a unor servicii specializate de „relatii clienti, info-line, contact center vanzare si marketing”, pe o durata minima de 5 ani.

Valoarea contractului pentru primele trei luni (perioada pilot test) a fost stabilita la suma de 10.000 de euro + TVA, platita de S.C. CARPATICA ASIG SA lunar, urmand ca pentru urmatoarele 60 de luni, valoarea contractului sa fie de 4.000 de euro+TVA, pe fiecare luna.

Valoarea totala a contractului pe perioada preconizata este de 270.000 de euro+TVA, sustin procurorii anticoruptie.

„Contractul incheiat a fost pagubos pentru CARPATICA ASIG SA, in contextul in care, la momentul incheierii, societatea de asigurari avea un departament compus din patru angajati ai societatii, care desfasurau activitati similare, la costuri mult mai scazute”, noteaza DNA.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro