Sari direct la conținut

Directorul CDC este îngrijorat că americanii nu urmează recomandările pentru prevenirea răspândirii coronavirusului

HotNews.ro
Robert Redfield alaturi de Donald Trump, Foto: Flickr
Robert Redfield alaturi de Donald Trump, Foto: Flickr

Directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, Robert Redfield, a afirmat joi că este „foarte îngrijorat” că mesajul CDC nu „rezonează” cu publicul în timp ce numărul infecțiilor cu COVID-19 continuă să crească în Statele Unite, relatează CNBC.

În cadrul unei audieri în Camera Reprezentanților, Redfield a afirmat că vede „mulți oameni” care nu poartă măști în Washington D.C., unde lucrează, în contrast cu orașul său Natal, Baltimore.

Mulțimi de oameni care nu respectă regulile de distanțare socială au fost văzute în săptămânile recente la protestele care au cuprins Statele Unite, la cerebrarea Zilei Eroilor sau la lansarea SpaceX de sâmbătă, a declarat directorul CDC.

În timpul audierii democrații din Camera Reprezentanților l-au chestionat pe Redfield asupra dorinței președintelui Donald Trump de a reporni economia și redeschide statele după ce acestea au impus măsuri de carantină menite să prevină răspândirea pandemiei de COVID-19.

Toatele cele 50 de state americane au început să relaxeze restricțiile deși nu toate întrunesc criteriile Casei Albe pentru redeschiderea afacerilor, potrivit șefului CDC.

„O să continuăm să transmitem mesajele pe cât de bine putem”, a afirmat acesta, adăugând că „încurajăm în continuare oamenii care au posibilitatea să poarte măști în mediul lor”.

Directorul CDC a avertizat că se teme că protestele izbucnite în Statele Unite în urma morţii lui George Floyd vor deveni un „eveniment de însămânţare” a COVID-19 şi a arătat că există deja rate mari de transmisie pre-protest în unele oraşe unde au loc manifestaţii.

„Cu siguranţă tusea poate răspândi virusurile respiratorii, inclusiv COVID-19”, a spus Redfield, după care a confirmat că substanţele chimice folosite de forţele de ordine pot face ca oamenii să tuşească.

Coronavirusul SARS-CoV-2 a infectat peste 1,8 milioane de persoane în Statele Unite provocând decesul a cel puțin 107.175 de oameni, potrivit datelor Universității John Hopkins.

Deși numărul infecțiilor a început să scadă în focare ca statul New York, Statele Unite continuă să înregistreze aproximativ 20.000 de noi infecții zilnic.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro