Sari direct la conținut

Disney a tăiat personajul transsexual din serialul pentru copii „Win or Lose” al studioului Pixar

HotNews.ro
Disney a tăiat personajul transsexual din serialul pentru copii „Win or Lose” al studioului Pixar
Serialul de animație „Win or Lose” urmează să aibă premiera pe Disney+ în 2025, FOTO: Disney

Win or Lose,” primul serial de animație gândit de studioul Pixar să se întindă de-a lungul unui număr mare de episoade, trebuia inițial să includă o poveste despre un personaj transsexual („transgender”), care însă a fost eliminată de Disney, relatează revista Variety.

Programat să aibă premiera în 2025, serialul va urmări membrii unei echipe mixte de softball dintr-o școală gimnazială în timp ce se pregătesc pentru meciul campionatului. Fiecare episod se va învârti în jurul unui personaj diferit, având scopul de a evidenția perspective diferite – inclusiv „copiii nesiguri, părinții lor hiperprotectivi și chiar un arbitru îndrăgostit”, conform descrierii oficiale.

Totuși, perspectiva unui personaj transsexual nu va mai fi abordată. Surse citate de Variety afirmă că referințele la identitatea de gen a unuia dintre personaje au fost eliminate, ceea ce a afectat câteva replici din ultimele episoade, deși nu pare să fi existat un episod întreg dedicat subiectului. Rolul care fusese gândit inițial ca transsexual este interpretat de Chanel Stewart, o actriță transsexuală în vârstă de 18 ani.

„Când vine vorba de conținut animat destinat unui public mai tânăr, admitem că mulți părinți preferă să abordeze anumite subiecte cu copiii lor în propriile condiții și în ritmul lor”, a declarat un purtător de cuvânt al Disney.

Disney ia distanță față de „războaiele culturale” din SUA

Informația vine în condițiile în care Disney a fost în centrul mai multor controverse în ultimii ani, ca parte a așa-ziselor „războaie culturale” între conservatorii și progresiștii din Statele Unite.

Însă Bob Iger, legendarul șef al Disney care a revenit în fruntea companiei la sfârșitul lui 2022, a sugerat de mai multe ori că gigantul american al divertismentului va renunța la producțiile ce pot fi privite ca fiind cu tentă ideologică.


„Am crezut mereu că avem o răspundere de a face bine în lume, dar știm că nu este treaba noastră să avansăm orice fel de agendă”, a reiterat acesta mai devreme în cursul anului.

„Cât timp voi ocupa eu acest scaun, voi continua să mă ghidez după un simț al decenței și respectului și ne vom ghida mereu după instinctele noastre”, a subliniat el.

„Misiunea noastră principală este de a oferi divertisment și apoi, prin divertismentul nostru, să continuăm să avem un impact pozitiv asupra lumii. Și sunt foarte serios în privința acestui lucru. [Divertismentul] nu ar trebui motivat de o agendă”, a declarat el în cadrul videoconferinței cu investitorii din aprilie anul trecut.

„Creatorii au pierdut din vedere care trebuie să fie obiectivul lor numărul unu: să ofere divertisment”, a subliniat Iger în noiembrie 2023 la târgul de carte „DealBook” organizat de ziarul The New York Times.

Gigantul american al divertismentului i-a cerut CEO-ului său legendar să revină în funcție

Iger, cunoscut ca un susţinător al imaginii familiale, a condus Disney din funcția de director executiv (CEO) din 2002 până în 2020 şi a rămas preşedintele executiv al Consiliului de administraţie până la retragerea sa la sfârșitul lui 2021.

Consiliul de administrație al Disney i-a cerut însă să revină în funcția de CEO la mai puțin de un an după ce acesta s-a pensionat, notând într-un comunicat remis presei în noiembrie 2022 că a considerat „că într-un moment în care grupul Disney este angajat într-o perioadă tot mai complexă de transformare a acestui sector de activitate, Bob Iger este deosebit de bine plasat pentru a conduce grupul pe durata unei astfel de perioade-cheie”.

Deși Disney nu a precizat de ce succesorul său în funcția de director executiv, Bob Chapek, a plecat, el implicase gigantul american al divertismentului într-o dispută foarte mediatizată cu Ron DeSantis, guvernatorul republican al Floridei, cu privire la o lege adoptată în statul SUA privind predarea unor subiecte legate de teme LGBT în școli.

În plus, rezultatele financiare ale Disney sub Chapek nu au impresionat, unul dintre cele mai dezamăgitoare capitole din timpul mandatului său fiind pierderile înregistrate de platformele de streaming ale companiei (Disney+, Hulu și ESPN în SUA), în pofida creșterii numărului lor de clienți.

În luna martie a acestui an Disney a anunțat că a ajuns la un acord cu statul Florida pentru a pune capăt proceselor pe care cele două părți și le-au intentat reciproc.

Disney a notat într-un comunicat de presă remis la momentul respectiv că acordul „deschide un nou capitol de discuții constructive” cu oficialii statului din sudul SUA.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta:

INTERVIURILE HotNews.ro