Sari direct la conținut

Dispari în 30 de secunde. Cum n-a văzut Marcel Ciolacu peste 100 de pesediști doar ca să nu valideze mandatul unui deputat al opoziției / Turcan: Ce a creat Dragnea se perpetuează

HotNews.ro
Camera Deputatilor, Foto: Captura video
Camera Deputatilor, Foto: Captura video

Ședință cu scandal la Camera Deputaților la votul pentru vacantarea locului unui parlamentar care se alăturase PSD și în locul căruia trebuia validat unul al opoziției. Președintele de ședință, Marcel Ciolacu, a suspendat ședința de plen invocând lipsa de cvorum.

Marcel Ciolacu a luat această decizie făcându-se că nu vede în sală peste 100 de parlamentari PSD care, cu 30 de secunde înainte, își înregistraseră prezența și votaseră, dar care au avut ordin de la liderul de grup să-și scoată cartele.

Astfel, dacă la primul vot figurau 111 deputați PSD în sală, peste 30 de secunde, la cel privind vacantarea locului de deputat al lui Octavian Goga – ales pe listele PMP și afiliat ulterior PSD și condamnat penal – au apărut înregistrați ca prezenți doar 3 pesediști.

Cu votul electronic afișat, Marcel Ciolacu a suspendat ședința invocând lipsa de cvorum.

„Astăzi în văzul tuturor, am primit dovada modului în care infractorii sunt protejați prin abuz în Camera Deputaților. Este o ultimă dovadă că ceea ce a creat Liviu Dragnea în Camera Deputaților se perpetuează”, a spus, după suspendarea ședinței, liderul deputaților PNL, Raluca Turcan.

Deputatul Octavian Goga, care a intrat în Parlament în anul 2016 pe listele Partidului Mişcarea Populară, a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare în septembrie 2018 pentru săvârşirea infracţiunilor de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi conducere fără permis. Din iunie 2017 a activat în grupul PSD.

Goga urma să fie înlocuit de un membru PMP, Alexandru Teacă, care trebuia să depună jurământul. O astfel de mișcare ar fi însemnat un vot în plus pentru moțiunea de cenzură inițiată de liberali. Astfel, prin înlocuirea lui Goga, liberalii ar putea câștiga un nou vot pentru moțiunea de cenzură care se va dezbate joi.

Pentru demiterea Cabinetului Dăncilă este nevoie de cel puțin 233 de voturi, iar PNL anunțase luni că mizează pe 244 de voturi, la care este posibil să se adauge încă 3 voturi de la parlamentari transferați de la PSD la Pro România. PMP a anunțat că va vota la vedere în favoarea moțiunii de cenzură inițiate de PNL.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro