Sari direct la conținut

Doi medici britanici acționează în instanță guvernul după ce au fost expuși coronavirusului

HotNews.ro
Doctori coronavirus, Foto: Profimedia Images
Doctori coronavirus, Foto: Profimedia Images

Doi medici din Marea Britanie care au fost expuși noului coronavirus lansează o acțiune legală împotriva guvernului britanic din cauză a ceea ce ei pretind a fi o lipsă a echipamentelor de protecție și a unor protocoale clare cu privire la când și cum trebuie acestea folosite, relatează Reuters.

Problema echipamentului de protecție pentru medicii și infirmierele aflate în prima linie a luptei cu pandemia COVID-19 a dat bătăi de cap executivului lui Boris Johnson, rapoarte arătând în mod repetat că nu se găsesc în cantități suficiente sau că o parte dintre ele nu sunt de o calitate adecvată.

Avocații celor doi medici, un soț și soția sa însărcinată, i-au scris joi ministrului Sănătății Matt Hancock cerând o revizuire urgentă a ghidurilor oficiale și pentru a reclama maniera în care echipamentele de protecție sunt distribuite.

„Este datoria guvernului să își protejeze personalul medical și există o mare teamă în rândul acestuia cu privire la protocoalele de siguranță aflate în vigoare”, au declarat cei doi medici, Meenal Viz și Nishant Joshi, într-o declarație emisă de către firma de avocatură Bindmans.

Ambii sunt angajați National Health Service (NHS), sistemul public de sănătate din Marea Britanie.

Până în prezent 69 de angajați NHS și-au pierdut viața din cauza COVID-19.

Cei doi medici afirmă că protocoalele britanice nu sunt adaptate standardelor cerute de Organizația Mondială a Sănătății, expun personalul medical unui risc mai mare de a contracta virusul, sunt neclare și au rezultat în practici neuniforme.

Scrisoarea este un pas precursor înainte de formularea unei cereri oficiale pentru o revizuire în instanță.

Ministerul Sănătății din Marea Britanie nu a fost disponibil pentru comentarii până la această oră, potrivit Reuters, însă Serviciul de Sănătate Publică, agenția guvernamentală responsabilă de sănătatea publică a afirmat că protocoalele existente sunt conforme cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro