Sari direct la conținut

Dr. Fauci îl laudă pe Biden pentru „ascultarea științei” și pe Trump pentru vaccinuri

HotNews.ro
Anthony Fauci, Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images
Anthony Fauci, Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Imunologul Anthony Fauci a declarat joi că l-a văzut pe Joe Biden, viitorul președinte SUA, ca un om „foarte atent la știință” și a acordat administrației lui Donald Trump „meritul” succesului dezvoltării vaccinurilor împotriva Covid-19, într-un interviu acordat joi AFP.

Membru al actualei celule de criză a Casei Albe împotriva pandemiei coronavirusului și numit în funcția de consilier principal în această chestiune de Biden, dr. Fauci a estimat că acesta din urmă era „foarte atent la știință, date și dovezi științifice „și că viitoarea sa administrație ar fi „foarte atașată de urmărirea științei „.

„Acesta este ceva ce făcea președintele ales Biden când l-am cunoscut în timpul administrației Obama”, a spus bărbatul care a lucrat cu fostul senator din Delaware pentru a combate Ebola și gripa H1N1.

„Îmi imaginez că planul (de a lupta împotriva pandemiei), așa cum este dezvoltat de noul guvern, va fi foarte înrădăcinat în știință”, a adăugat el.

Anthony Fauci, o personalitate medicală foarte respectată, a fost uneori atacat de președintele Donald Trump, care a fost, de asemenea, criticat pe scară largă pentru gestionarea pandemiei din Statele Unite, minimizând pericolul acesteia și apoi batjocorind măsurile de sănătate pentru a lupta împotriva răspândirii.

Directorul Institutului Național de Boli și Alergii Infecțioase (NIAID) a subliniat totuși pentru AFP că succesul operației Warp Speed ​​de a dezvolta vaccinuri se datorează administrației Trump.

„Operațiunea Warp Speed ​​a avut succes și sunt sigur că vom continua pe această cale. (…) Să avem un vaccin gata pentru a fi distribuit la mai puțin de un an după identificarea virusului este ceva fără precedent ca rapiditate”, a spus dr. Fauci.

Se așteaptă ca vaccinul Pfizer-BioNTech să fie autorizat rapid în Statele Unite, după ce a primit deja undă verde în Regatul Unit, Canada, Bahrain și Arabia Saudită.

Un al doilea vaccin, dezvoltat de Moderna și de institutul Dr. Fauci, ar putea fi aprobat în Statele Unite săptămâna viitoare.

Pentru imunolog, provocarea cu care vor trebui să se confrunte acum autoritățile sanitare este neîncrederea pe care aceste vaccinuri dezvoltate într-un timp record îi inspiră pe unii americani, astfel încât 70 până la 75% dintre aceștia primesc un vaccin, făcând astfel posibil să ajungă imunitate colectivă.

„Trebuie să vorbim oamenilor, să le explicăm oamenilor modul în care procesul de dezvoltare a acestor vaccinuri a fost fiabil și științific și că acestea sunt sigure și foarte eficiente”, a spus Anthony Fauci.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro