Semnalul unuia dintre cei mai cunoscuți antreprenori: Vedem în clasa politică un șoc, un cutremur care ne face să fim alerți
Trebuie să ne apărăm democrația, transparența și valorile noastre tradiționale și europene, spune Dragoș Anastasiu, președinte Rethink, un think tank dedicat transformării României ce reunește mulți antreprenori. Altfel, spune el, riscăm să pierdem ce am construit 35 de ani.
„Lucrurile se pot duce într-o zonă negativă peste noapte. Frica este un sentiment care ne mobilizează. Eu cred că foarte multă lume are acest sentiment de frică. De ce? Că ceva „extraterestru” a fost trimis către noi”, a spus Anastasiu, una dintre cele mai importante voci din mediul de business.
Dragos Anastasiu, de profesie medic, a condus grupul de firme Eurolines Romania și a fost până de curând președintele Camerei de comerț Româno-Germane. În prezent conduce think-tankul Rethink România.
Anastasiu vede alegerile din primul scrutin prezidențial ca pe un șoc.
„Noi suntem antreprenori și în orice pericol vedem o oportunitate. Noi suntem în bulele noastre și nu prea știm ce e pe TikTok. Vedem în clasa politică un șoc, un cutremur care dărâmă paradigme. Ne face să fim alerți, vioi”, a afirmat președintele Rethink.
Anastasiu vede și în zona de business o mobilizare pentru direcția europeană și euroatlantică, fără niciun fel de excepție.
„Văd că lumea a devenit alertă brusc. În acest șoc eu cred că e oportunitatea de a ne mișca, de a ne trezi. Dacă întrebam pe cineva acum o săptămână cine e omul ăsta pe nume Călin Georgescu, foarte puțini știau. Așa mi s-a întâmplat și cu AUR când a intrat în Parlament. E clar că lucrurile se schimbă radical, că rețelele de socializare, inteligența artificială lucrează. Bulele pe care noi le considerăm a fi relevante, iată că nu mai sunt relevante. Nu votează doar mediul de business”, a mai arătat Dragoș Anastasiu.
El susține că trebuie să ne apărăm democrația, să ne trezim, să vedem ce înseamnă ipocrizie.
„Ce spune domnul Georgescu, într-o bună parte sunt lucruri cu care poți rezona. La fel și în comunism puteam să rezonăm cu ce scrie pe hârtie. Vin momente în care ai senzația că decolăm. Ieșim din realitate, din normalitate, ori valorile noastre nu sunt acolo. Noi vorbim de predictibilitate, de transparență. E dincolo de capabilitatea creierului meu de a percepe asta ca fiind realitate. Creierul meu nu e format în așa fel încât să perceapă asta ca fiind realitate. E ceva din altă lume”, a afirmat reprezentantul think tank-ului.