Sari direct la conținut

​Drink Insider tips: Dacă bem doar un pahar sau două, cu restul vinului din sticlă, ce facem?

HotNews.ro
Răzvan Avram , Foto: DrinkInsider
Răzvan Avram , Foto: DrinkInsider

​​Vă place să beţi un pahar de vin, alb, rozé sau roşu, la sfârşitul unei zile de muncă? Evident! Dar ce faceţi cu restul vinului din sticlă? De obicei, butelia va lua drumul frigiderului, asta după ce îi repuneţi dopul original, sau un dop special, în cazul fericit în care aveţi o pompă de vid pentru vin.

În ambele situaţii, vinul se va altera, în câteva zile: ceva mai repede dacă îi puneţi dopul original şi ceva mai lent, dacă folosiţi pompa de vid. Durata de viaţă a unui vin deschis şi păstrat la rece variază între 1-2 zile, până la maximum o săptămână. Desigur că totul depinde şi de calitatea vinului, dar, oricât de bun ar fi acesta, mai mult de o săptămână, rar se poate păstra un vin deja deschis.

Şi totuşi, nu trebuie să disperaţi, fiindcă s-a inventat o soluţie pentru a nu mai irosi vinul şi pentru a-l păstra mai multe săptămâni, fără să se altereze: „Wine Squirrel Decanter”. Este vorba despre un decantor paradoxal şi ingenios în acelaşi timp, care, în loc să accelereze aerarea, încetineşte foarte mult degradarea vinului şi împiedica contactul acestuia cu aerul. Cum funcţionează acest dispozitiv simplu şi totuşi extrem de eficient, puteţi vedea în filmul de mai jos:

Desigur, acest articol porneşte de la prezumţia că, dintr-o sticlă de vin proaspăt deschisă, veţi bea doar un pahar (hai, două!). Dacă insă aţi reuşit să terminaţi sticla, singur sau ajutat de un prieten (situaţie regretabilă şi nerecomandabilă, deopotrivă), dispozitivul de mai sus nu vă mai e de niciun folos. Probabil, în cazul acesta, cel mai util ar fi să vă hidrataţi cu o sticlă întreagă de apă plată.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro