Sari direct la conținut

Dupa patru incercari, Sever Voinescu a fost validat in functia de secretar al Camerei Deputatilor

HotNews.ro

Deputatul PDL, Sever Voinescu, propus de democrat-liberali pentru functia de secretar al Biroului Permanent al Camerei a fost respins, marti, de catre plen pentru a treia oara. Nominalizarea a intrunit 163 de voturi „pentru” 116 impotriva, iar doua voturi au fost anulate. Pentru a fi validat Voinescu avea nevoie de 168 de voturi, jumatate plus unul din numarul total al deputatilor. Sedinta deputatilor a fost reluata si se supune la vot, pentru a patra oara validarea lui Voinescu.

UPDATE: Sever Voinescu a fost validat in functia de secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputatilor cu 154 pentru si 106 impotriva.

Nominalizarea lui Sever Voinescu a fost din nou taraganata in plenul Camerei Deputatilor. Cu pauze de consultari si citirea apelului nominal, intr-un final, votul pentru numirea lui Voinescu a fost dat de catre deputati insa, conform rezultatelor, acesta nu a fost ales la cinci voturi diferenta. Mai exact, pentru a fi validat, Voinescu avea nevoie de 168 de voturi in favoarea sa, insa a obtinut doar 163.

Conducerea Camerei a decis sa mai incerce un nou tur de scrutin. Sedinta si votul au fost reluate si se asteapta un rezultat final.

Democrat-liberalul Sever Voinescu a fost propus in functia de secretar al Biroului Permanent de catre grupul PD-L la sfasitul lunii martie. Propunerea a fost supusa la vot de doua ori, in 24 martie insa nu a intrunit numarul suficient de voturi pentru a fi adoptata. La vremea respectiva surse HotNews.ro au declarat ca inclusiv deputati PD-L au votat impotriva lui Voinescu, nemultumiti ca nu au fost consultati asupra propunerii.

In primul tur, numai 146 deputati au votat in favoarea lui Voinescu, insa pentru ca propunerea sa fie adoptata, el avea nevoie de voturile majoritatii deputatilor, respectiv 168. Situatia s-a schimbat in cel de-al doilea tur, cand in favoarea democrat-liberalului au votat doar 114 deputati, in timp ce 154 au votat impotriva.

Potrivit Regulamentului, in cel de-al doilea tur, propunerea supusa votului putea fi adoptata cu majoritatea simpla a deputatilor prezenti.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro