Sari direct la conținut

După smartphone-uri, vin intelliphones – Ce sunt acestea?

HotNews.ro
Smartphone-uri, Foto: Shutterstock
Smartphone-uri, Foto: Shutterstock

Primul telefon mobil a fost lansat în 1983, permițând utilizatorilor să efectueze apeluri telefonice fără ca aparatele să fie legate cu fire. Apoi au apărut telefoanele conectate la internet și care puteau stoca și reda melodii. Urmează telefoanele care vor traduce în timp real în timp ce discutăm cu altă persoană.

Apple, cu iPhone, a dominat epoca smartphone-urilor, aducând în mâinile noastre camere de înaltă performanță, hărți și App Store cu milioane de aplicații, scrie money.gr.

Potrivit Bank of America, inteligența artificială deschide un nou capitol în istoria telefoanelor mobile, aducând ceea ce analiștii băncii au numit „IntelliPhone”.

Modelele de inteligență artificială, chatbot-urile și alte aplicații care folosesc inteligența artificială vor deveni atât de utile încât smartphone-urile noastre actuale vor arăta destul de primitiv în viitor.

Deja, Apple este de așteptat să includă noi instrumente de inteligență artificială în următoarea sa actualizare de software, iOS 18, care va fi prezentată la Conferința Mondială a Dezvoltatorilor (WWDC) a companiei la mijlocul lunii iunie.

La conferința I/O a Google din această lună, compania a dezvăluit câteva funcții noi AI pentru telefoanele Android.

După cum notează Bank of America, odată cu lansarea IntelliPhone-urilor, care vor oferi de la realitate virtuală și augmentată până la asistenți personali AI, toată lumea va avea un motiv foarte bun pentru a-și actualiza dispozitivul. Potrivit analiștilor companiei, aceasta este o oportunitate o dată la un deceniu pentru companiile de tehnologie.

Desigur, pentru a convinge consumatorii că au nevoie cu adevărat de această nouă generație de telefoane mobile, funcțiile lor vor trebui să se încadreze în viața lor de zi cu zi.

Potrivit Bank of America, unele dintre caracteristicile IntelliPhones vor fi:

– Asistență bazată pe circumstanțe individuale: telefoanele mobile cu inteligență artificială vor oferi asistenți personali care înțeleg mai bine personalitatea utilizatorului și oferă răspunsuri mai relevante pentru acesta.

– Inițiative de a oferi sugestii: acești asistenți vor face sugestii utilizatorului, recunoscând tiparele comportamentului lor.

– Recunoașterea obiectelor și scenelor: Aceste dispozitive vor putea recunoaște obiecte, fețe și scene din fotografii și vor putea sugera utilizatorului să partajeze, să caute mai multe informații sau să cumpere produsul cu imagine.

– Traducere în timp real: aceste telefoane mobile vor fi un instrument valoros atunci când călătoriți sau comunicați cu persoane care vorbesc o altă limbă.

– Alerte de sănătate: AI ar putea prezice potențiale riscuri pentru sănătate analizând modele și culegând date pentru a alerta utilizatorul să caute ajutor medical.

– Creare de conținut AI: utilizatorii vor putea crea conținut AR/VR folosind instrumente AI.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro