Sari direct la conținut

Efect de domino in cazul Boeing 787 Dreamliner: Dupa ce Japonia si SUA au oprit la sol toate aeronavele de tip Dreamliner, India si Chile au anuntat masuri similare

HotNews.ro
Boeing 787 Dreamliner, Foto: Reuters
Boeing 787 Dreamliner, Foto: Reuters

Dupa companiile japoneze JAL si ANA, autoritatile din SUA au decis sa imobilizeze la sol toate aparatele de zbor de tip Boeing 787 Dreamliner inmatriculate in Statele Unite, dupa ce mai multe incidente au fost raportate in Japonia, decizia fiind o lovitura dura pentru compania Boeing, relateaza AFP.

UPDATE 6:15 Autoritatile aviatice din India au ordonat joi companiei Air India sa opreasca la sol aeronavele sale Boeing 787. In Chile, compania aeriana LAN a suspendat zborurile celor trei avioane Dreamliner.

„Am cerut Air India sa opreasca la sol cele sase aeronave Dreamliner dupa ce am primit o recomandare din partea Autoritatii Federale a Aviatiei Civile americane (FAA) din cauza unor probleme de securitate” a declarat pentru AFP directorul general al Aviatiei Civile indiene.

„In conformitate cu recomandarile oficiale ale FAA si in coordonare cu autoritatile aeronautice din Chile, LAN a anuntat ca va suspenda temporar zborurile celor trei aeronave de tip Boeing 787”, a declarat compania intr-un comunicat.

Miercuri dimineata, zborul 692 apartinand companiei ANA (All Nippon Airways), care facea legatura intre Yamaguchi Ube si Tokyo, a fost obligat sa aterizeze fortat datorita unor probleme tehnice la o baterie. Avionul avea la bord 129 de pasageri si opt membri ai echipajului. Mai multe persoane au fost ranite in timpul evacuarii.

Boeing a dat asigurari ca va lucra cu clientii sai si cu autoritatile competente pentru a investiga acest caz.

La scurt timp, ministrul adjunct japonez al Transporturilor, a anuntat ca toate avioanele de tip Boeing 787 vor ramane la sol pana la noi ordine.

Ordinul Autoritatii Federale in Aviatie (FAA) pentru United Airlines, singura companie americana ce detine acest tip de aparat, a determinat oprirea la sol a sase aeronave Dreamliner.

„Inainte de noi zboruri, operatorii aparatelor Boeing 787 inregistrate in SUA trebuie sa demonstreze Autoritatii in Aviatie ca bateriile sunt sigure”, sustine FAA intr-un comunicat.

United Airlines a anuntat ca se va conforma imediat si ca va colabora cu FAA si Boeing in cazul anchetei tehnice.

Citeste si:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro