Sari direct la conținut

„El vrea să fie implicat”: Trump, noi comentarii despre numirea lui Elon Musk într-un viitor guvern american

HotNews.ro
„El vrea să fie implicat”: Trump, noi comentarii despre numirea lui Elon Musk într-un viitor guvern american
Donald Trump și Elon Musk, FOTO: Jim Watson / AFP / Profimedia

Fostul președinte american Donald Trump și-a reiterat disponibilitatea de a-l numi pe Elon Musk într-un eventual cabinet al său, dacă va câștiga alegerile din noiembrie, dar că se îndoiește că acesta ar putea ține pasul cu exigențele unei astfel de funcții din cauza programului deja încărcat al miliardarului, relatează NBC News.

„El vrea să fie implicat. Acum, uite, el conduce afaceri mari și toate astea așa că el nu poate, în mod real, nu cred că ar putea fi în cabinet”, a spus Trump într-un interviu acordat lui Shawn Ryan, un fost Navy Seal devenit podcaster, pentru canalul său de YouTube.

Ryan a postat duminică un fragment al interviului pe „X”, platforma social media deținută de Musk.

„L-aș pune în cabinet, absolut, dar nu știu cum ar putea face asta cu toate lucrurile pe care le are în desfășurare”, a mai spus Donald Trump.

„El poate într-un fel, cum e expresia, să se consulte cu țara și să îți dea niște idei foarte bune”, a mai declarat acesta. Trump a dat exemplu domeniul inteligenței artificiale (A.I.) drept unul în care Musk poate veni cu idei de politici publice.

Miliardarul sud-african, cunoscut pentru criticile sale la adresa A.I., a anunțat în iulie anul trecut că a fondat propria companie în domeniu, una pe care o prezintă ca venind cu o „a treia cale”.

Musk și-a anunțat sprijinul pentru Trump la alegerile prezidențiale

NBC News amintește că Trump și Musk s-au aflat într-o dispută deschisă până cu doi ani în urmă, făcând schimb de replici dure și chiar insulte pe rețelele de socializare.

Însă relațiile dintre cei doi s-au ameliorat după ce miliardarul și-a exprimat tot mai mult simpatiile conservatoare și opoziția față de Partidul Democrat și politicile președintelui Joe Biden.

După tentativa de asasinare a lui Trump luna trecută, Musk și-a exprimat sprijinul deplin pentru candidatura acestuia la alegerile prezidențiale ce vor avea loc în Statele Unite pe 5 noiembrie și a donat bani pentru campania sa electorală.

Mai devreme în cursul acestei luni miliardarul sud-african i-a luat un interviu lui Trump, care a fost publicat pe rețeaua „X”.

Trump a spus că vrea să taie subvențiile primite de Tesla și alți producători de mașini electrice

Noile comentarii ale lui Donald Trump vin după ce acesta a declarat săptămâna trecută că îl va numi pe Musk într-un rol consultativ într-un viitor cabinet al său, dar că va elimina subvențiile pentru vehiculele electrice, o referință la compania Tesla condusă de miliardar.

Trump a declarat că ia în considerare în cazul unei victorii eliminarea creditului fiscal de 7.500 de dolari pentru achiziționarea de vehicule electrice, numindu-l „ridicol”.

„Creditele fiscale și stimulentele fiscale nu sunt, în general, un lucru foarte bun”, a declarat Trump într-un interviu acordat Reuters după un eveniment de campanie în York, Pennsylvania, când a fost întrebat despre subvențiile pentru vehiculele electrice.


INTERVIURILE HotNews.ro