Sari direct la conținut

Elena Lasconi: ÎPS Teodosie, o prezenţă toxică în societatea românească / Niciun abuz nu trebuie tolerat

HotNews.ro
Elena Lasconi, Foto: Agerpres
Elena Lasconi, Foto: Agerpres

Primarul municipiului Câmpulug Muscel, Elena Lasconi, care candidează pentru şefia USR, a afirmat luni, referindu-se la ultimele declaraţii ale ÎPS Teodosie, că „nu este datoria femeii să suporte abuzul într-un cuplu, ci a bărbatului să nu-l comită”.

„Nu este datoria femeii să suporte abuzul într-un cuplu, ci a bărbatului să nu-l comită. Iar asta e valabilă şi în relaţii de cuplu, și în relaţii de prietenie, și în business, și în politică, și peste tot”, a scris luni, pe Facebook, Elena Lasconi, potrivit News.ro.

Aceasta a adăugat că „abuzul nu trebuie niciodată tolerat”.

„Sfatul meu pentru orice persoană abuzată este să se depărteze de prezenţa toxică din viaţa ei”, a completat ea.

„O astfel de prezenţă toxică în societatea românească este şi ÎPS Teodosie, ce reprezintă coloana rusă din România. Astfel de declaraţii repetate tot mai des ne arată un personaj care s-a rupt nu doar de societate, dar şi de Dumnezeu. Ce trist”, a mai scris Lasconi.

Elena Lasconi candidează pentru şefia USR şi a anunţat că îşi va asuma şi o candidatură la alegerile prezidenţiale, în cazul în care va conduce formaţiunea politică.

„Sfatul” lui Teodosie care a stârnit criticile

Întrebat, într-o emisiune la un post de radio, de către o femeie, cum se poate vindeca într-o relaţie cu un soţ abuziv, arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, i-a răspuns acesteia că trebuie să îşi „ducă crucea”, fiindcă a primit ”taina cununiei”.

„Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”, i-a transmis înaltul prelat enoriaşei.

Arhiepiscopia Tomisului a afirmat ulterior, în legătură cu declaraţia lui ÎPS Teodosie, că „aprecierea unui abuz o face legea statului” şi că Teodosie a oferit „o soluţie strict duhovnicească”.

INTERVIURILE HotNews.ro