Falsa psiholoagă din Târgoviște este fosta soție a șefului de Poliție care cerea parola la mitingul lui Dragnea – surse
- Redactia Hotnews
Femeia angajată ca psiholog timp de 20 de ani la un spital din Târgoviște, în baza unei diplome false, este fosta soție a fostului șef al Poliției Dâmbovița Sorin Păun, au declarat surse judiciare pentru HotNews.ro. Păun se afla la conducerea Poliției Județene în mai 2019, când la Târgoviște a avut loc un miting PSD la care a luat parte Liviu Dragnea, iar locuitorilor li s-a cerut să spună “parola” pentru a li se da voie să înainteze spre oraș.
Sorin Păun a fost împuternicit la comanda IPJ Dâmbovița în martie 2019, până în luna noiembrie a aceluiași an, când, potrivit presei locale, el s-a pensionat, la vârsta de 49 de ani.
Sorin Păun se afla la conducerea Poliției Dâmbovița la momentul mitingului PSD din 19 mai 2019, când au apărut imagini care arată că polițiștii nu le-au permis oamenilor să intre în oraș dacă nu mergeau la evenimentul organizat de social-democrați. Mai mult, oamenilor li s-a cerut să spună ”parola” pentru a li se da voie să înainteze spre oraș. Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița a reacționat atunci spunând că a luat decizia de a institui o parolă, “pentru a facilita accesul autovehiculelor în zona stabilită pentru miting”, dar nu pentru a intra în oraș.
Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că femeia angajată ca psiholog timp de 20 de ani la un spital din Târgoviște, în baza unei diplome false, este fosta soție a fostului șef al Poliției Dâmbovița Sorin Păun.
Potrivit anchetatorilor, timp de 20 de ani (1999 – 2019), femeia ar fi reușit să lucreze ca psiholog la Spitalul Județean din Târgoviște, în baza unei diplome de licență falsificate. Ea a plecat din spital în 2019, când a demisionat, au declarat aceleași surse judiciare.
Conform unui comunicat transmis miercuri de Poliția Română, totodată, în baza unui atestat de liberă practică falsificat, ea ar fi fost desemnată, prin decizii ale conducerii spitalului, să facă parte și din comisiile de expertiză medico-legală psihiatrică constituite în unitatea medicală.
“Astfel, aceasta ar fi evaluat cognitiv și neuropsihic pacienții unității spitalicești, personalitatea și mecanismele de adaptare ale acestora, gradul de discernământ, ar fi acordat asistență de specialitate și ar fi completat 1.381 de fișe de observație/evaluare, doar în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2018.
Prin exercitarea în mod ilegal a profesiei de psiholog (atât ca angajat al spitalului, cât și prin participarea în cadrul comisiilor de specialitate), s-ar fi produs un prejudiciu instituției angajatoare de 367.990 de lei, reprezentând contravaloarea veniturilor salariale încasate, parțial, pentru perioada 2011-2019″, a precizat Poliția Română.
Femeia ar urma să fie dusă la audieri la Parchetul General.