Sari direct la conținut

Faze tari: 5 dintre cele mai scumpe alimente produse în jurul lumii; Un bărbat a încercat să plătească o poliţistă sub acoperire pentru sex cu un hamburger

HotNews.ro
Faze tari, Foto: Colaj foto
Faze tari, Foto: Colaj foto

5 dintre cele mai scumpe alimente produse în jurul lumii. Șofranul este una dintre cele mai scumpe mirodenii din lume, costând în jur de 2.700 de euro pentru un kilogram. Motivul prețului ridicat rezidă în costul cultivării, deoarece poate fi recoltat numai manual și este nevoie de 50.000 – 70.000 de flori pentru a produce o jumătate de kilogram de șofran. Ciuperca Yarsagumba, care poate fi găsită numai în Himalaya, poate ajunge la prețul de 16.000 de euro kilogramul. Este cunoscută pentru proprietățile sale medicinale. Yarsagumba sau „ciuperca omidă” este un tip de ciupercă entomopatogenă care crește în insecte și se hrănește cu ele. Poate fi găsită numai la altitudini mari (3.500 de metri și mai mult), în Munții Himalaya. Ayami este o rasă de găini complet negre (inclusiv organele interne și oasele sunt negre). Un pui Ayami te poate costa chiar și 1.000 de euro, potrivit Incredibilia.

Mai mulți iezi, parte al unui proiect din cadrul unei școli. Ce rol au animalele. Elevii unei şcoli din statul american Wisconsin au câţiva colegi speciali. Este vorba despre niște iezi care fac parte dintr-un proiect al şcolii, menit să îi ajute pe adolescenți să deprindă abilitățile unui fermier priceput. Pop, unul dintre iezii născuţi la Liceul Oregon, face parte din cursul despre animale, la care elevii învaţă direct despre agricultură şi reproducerea animalelor. Elevii care visează să devină fermieri știu că nu este deloc o joacă și tratează acest curs cu mare seriozitate, relatează Știrile Pro Tv.

Proiect inedit la Paris: De ce să aduci oi la turnul Eiffel. Turnul Eiffel, Sena și oile rătăcind pe străzile Parisului? Nu este o farsă, nici vreun protest – ci încercarea unui om de a aduce în capitală un pic din viața de la țară. Pentru scurt timp, metropola franceză este obligată să-și încetinească ritmul, cât un cioban numără oi. Nu e ceva ce vedeți în fiecare zi la Paris. Dar situația s-ar putea schimba mulțumită lui Guillaume Leterrier și turmei sale de oi. „Parizienii și cei care locuiesc în preajmă cunosc prea puțin aceste locuri. Acum au șansa să le descopere în ritmul oilor – adică foarte lent, cam 1,7 kilometri pe oră”, spune ciobanul Guillaume Leterrier. Viteza oilor nu pare să fie o problemă în orașul acesta mare. Desigur, grupul traversează doar pe verde la semafor, iar poliția rutieră e prezentă pentru ca toată lumea să treacă în siguranță. Oile găsesc uneori și obiecte de rumegat și au început să le placă locurile de joacă urbane. Turiștii și localnicii sunt deopotrivă uimiți, notează Digi24.

Un bărbat a încercat să plătească o poliţistă sub acoperire pentru sex cu un hamburger. Un american a fost arestat după ce a încercat să cumpere serviciile unei prostituate care s-a dovedit a fi poliţist sub acoperire. Incidentul a avut loc în Albuquerque, din statul american New Mexico. Dominic Calderon, un agresor sexual recidivist de 36 de ani, mergea cu bicicleta pe bulevardul principal al oraşului când a văzut-o pe poliţista sub acoperire. A mers la ea şi a întrebat-o cât l-ar costa. După ce au bătut palma asupra preţului, Calderon a spus că nu îşi poate permite, pentru că ia salariul abia peste câteva zile. I-a cerut numărul de telefon, în ideea de a o contacta cu altă ocazie. Poliţista a observat însă că bărbatul avea cu el o pungă cu produse de la un fast-food local. L-a întrebat ce e în pungă, iar el a spus că are un hamburger. Poliţista i-a propus servicii sexuale în schimbul hamburgerului, scrie Libertatea.

Preacuviosul android: Un templu budist din Japonia are un preot robot. Un templu japonez vechi de 400 de ani încearcă să reaprindă interesul pentru budism cu ajutorul unui preot-robot despre care se crede că va schimba fața acestei religii. Asta, în ciuda faptului că criticii au comparat androidul cu monstrul lui Frankenstein. Androidul Kannon, inspirat de zeița budistă a milei, ține predici la templul Kodaiji din Kyoto. Ceilați preoți ai templului prezic că robotul ar putea să dobândească într-o bună zi o înțelepciune fără limite, datorită inteligenței artificiale. Preoții budiști speră că androidul Kannon, care slujește la templu din 2018, va ajuta oamenii să găsească soluții chiar și la cele mai dificile întrebări, arată Incredibilia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro