Sari direct la conținut

Faze tari: Adolf Frederick, regele care a mâncat până când „a crăpat”; Doi români, condamnați în Franţa pentru că au cules prea multe ciuperci

HotNews.ro

Doi români, condamnați în Franţa pentru că au cules prea multe ciuperci. Doi români au fost condamnați marţi în Franţa la plata a 500 de euro amendă fiecare pentru o infracţiune inedită: au cules ilegal 266 de kilograme de ciuperci într-o pădure din estul acestei ţări. Parchetul a anunţat că va înainta apel la această decizie. În departamentul vizat, Haute-Saône, codul forestier autorizează culesul a maxim 5 kilograme de ciuperci de persoană, iar peste 10 kilograme recoltatul devine un delict. Acuzaţii, în vârstă de 22 şi 60 de ani, nu au fost prezenţi la proces. Ei şi-au recunoscut vinovăţia de a fi condus culesul a 266 de kilograme de hribi în octombrie anul trecut în pădurea Corbenay, cu participarea a circa 40 de culegători români, plătiţi cu circa 3 euro pe kilogram, conform Știrile Pro Tv.

Cu scheletul în maşină, pe post de pasager. Un şofer din SUA a fost prins circulând pe banda specială destinată vehiculelor ocupate de mai mult de o persoană. Departamentul de Securitate Publică din Arizona a declarat că şoferul în vârstă de 62 de ani a fost tras pe dreapta de un oficial, după ce acesta a observat scheletul care purta o pălărie şi era ancorat de scaunul pasagerului cu frânghie. În urma isprăvii, şoferul s-a ales doar cu un avertisment. Departamentul de Poliţie a declarat că aproximativ 7.000 de şoferi din Arizona sunt prinşi anual încălcând regulile benzii speciale HOV, relatează agenţia de ştiri AP. Pe drumurile prevăzute cu bandă HOV pot circula gratuit doar autovehiculele în care se află mai mulţi pasageri, arată Adevărul.ro.

Compania care promite că livrează cumpărături în doar 15 minute. De la Uber la Glovo, de la Bringo la alte servicii similare, sunt o mulțime de opțiuni ca să-ți fie livrate cumpărăturile acasă. Sau mâncarea. Până și fondatorul Uber a intrat în piața asta și mizează pe restaurante care doar livrează mâncare. Yandex, „Google de Rusia”, are un plan și mai îndrăzneț. Vrea să livreze cumpărături în mai puțin de 15 minute. Lavka e serviciul prin care Yandex vrea să se remarce pe piața de livrare cumpărături. Vrea să facă asta printr-un sistem de mini-depozite și livrare pe bicicletă. Prin mini-depozite vrea să aibă acces la aproape 2.000 de produse la care curierii să aibă acces rapid, scrie Playtech.ro.

Adolf Frederick, regele care a mâncat până când „a crăpat”. Există monarhi ce rămân în istorie în primul rând datorită marilor realizări din timpul vieții. Nu este neapărat cazul regelui Adolf Frederick al Suediei. Imaginea acestui om este vie în memoria posterității printr-un amănunt deosebit: s-a îndopat cu mâncare până când a murit. Sunt câteva motive bune să ne amintim de domnia regelui suedez Adolf Frederick, cuprinsă între 1751 și 1771. Domnia lui a făcut parte din Epoca Libertății, în timpul căreia drepturile suedezilor au sporit și țara a cunoscut o lungă perioadă de pace. În 1766, sub domnia sa, parlamentul suedez a adoptat prima legislație din lume care sprijinea libertatea presei și dreptul la informare. Însă detaliu pentru care domnia lui este ținută minte în mod deosebit este felul în care s-a sfârșit: regele a mâncat până când „a crăpat”, potrivit Incredibilia.ro.

O mamă şi cele două fiice, umilite pentru că erau „prea voluminoase” pentru a zbura la clasa business. O mamă şi cele două fiice ale sale au rămas cu ochii în lacrimi după ce au fost refuzate la clasa business, din cauza greutăţii. Mai mult, cele trei au fost obligate să ocupe locuri economy, deşi plătiseră pentru clasa întâi. Huhana Iripa, 59 de ani, Tere Ashby, 37 de ani şi Renell Iripa, 28 de ani, erau pe punctul de a se îmbarca în zborul Thai Airways, de la Bangkok la Auckland, când au fost oprite de oficialii zborului. Surorile, care se aflau la Bangkok pentru efectuarea unor operaţii de slăbire, au spus că au fost „umilite” în faţa celorlalţi pasageri, după ce li s-a interzis să ocupe locurile rezervate la business class, în valoare de 1150 de dolari americani fiecare, notează Adevărul.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro