Sari direct la conținut

Faze tari: Autobuzul fără șofer care ți-ar putea face viața mai ușoară; Matematica poate fi folosită pentru a identifica cel mai bun loc de parcare

HotNews.ro
Faze tari, Foto: Colaj foto
Faze tari, Foto: Colaj foto

O pisică prietenoasă a pus la grea încercare răbdarea unui călugăr. Clipul a devenit viral. O pisică aflată într-un templu thailandez, dornică de afecţiune, a testat răbdarea unui călugăr budist care a încercat să-şi menţină concentrarea în timpul rugăciunilor de cinci ore de Anul Nou, relatează Agerpres. Respectul faţă de toate fiinţele vii este un principiu de bază în budism, religia împărtăşită de 95 de procente din populaţia Thailandei. Călugărul îmbrăcat într-o robă de culoarea şofranului poate fi văzut într-o înregistrare video în timp ce încearcă să îndepărteze cu blândeţe felina care i s-a urcat în poală, conform Libertatea.

Matematica poate fi folosită pentru a identifica cel mai bun loc de parcare. Doi fizicieni au scris o serie de ecuaţii prin care au putut determina cea mai eficientă „strategie” în identificarea celui mai bun loc de parcare. Matematica se dovedeşte fundamentală eforturilor ştiinţifice, totuşi, după cum au dovedit fizicienii Paul Krapivsky (Universitatea Boston) şi Sidney Redner (Institutul Santa Fe), aceasta poate fi folosită pentru a identifica cea mai bună soluţie pentru o multitudine de situaţii cotidiene, printre care şi alegerea celui mai bun loc de parcare. În articolul pe care fizicienii l-au scris în ceea ce priveşte alegerea celui mai bun loc de parcare, cei doi au plecat de la asumpţia că cel mai bun loc de parcare este cel care ne permite să minimizăm timpul pe care îl petrecem într-o parcare, relatează Descoperă.ro.

Autobuzul fără șofer care ți-ar putea face viața mai ușoară. Autobuzul fără șofer ar putea deveni realitate și ar ajunge cât mai curând pe străzile acestui oraș din Uniunea Europeană. Mașinile care se conduc singure devin din ce în ce mai populare, iar din ce în ce mai multe orașe din lume aplică tehnoglogia și în ceea ce privește transportul în comun. Esta și cazul capitalei Austriei, care testează acum implementarea unui autobuz care se conduce singur, fără să mai aibă nevoie de un șofer. Pentru că autobuzul este încă în perioada de testare, viteza maximă admisă este de 20 de kilometri pe oră. Totuși, pentru un plus de siguranță, autoritățile austriece au impus o limită ceva mai mică pentru autobuzul fără șofer, așa că acesta nu a depășit viteza de 12 kilometri pe oră, arată Playtech.ro.

Spectacolul lebedelor de la malul mării. Plaja din Eforie Sud, în golful Capul Turcului, unde se adună zeci de lebede, a devenit principalul punct de atracție din sudul litoralului, în timpul iernii. Grațioasele păsări primesc fără vreo reținere mâncarea oferită de localnici şi turişti. Păsările își fac apariția, în fiecare iarnă, în golful Capul Turcului, o zonă ferită de vânt și îngheț. De peste 10 ani lebedele rămân aici, pentru că sunt hrănite de oameni și s-au familiarizat cu prezența lor. Păsările sunt flămânde și s-au obișnuit cu prezența celor care vin să le hrănească, să le admire și să le fotografieze, scrie Digi24.

Un motan a fost salvat după ce a încercat să ajungă la închisoare. Un motan a fost salvat de Societatea Regală de Prevenire a Cruzimii faţă de Animale, după ce a rămas blocat pe un gard de peste 7 metri aflat în interiorul unei închisori din Marea Britanie. Motanul a fost observat de gardieni şi deţinuţi din închisoarea HM Haverigg din Millom, Cumbria, la 21 decembrie, după ce a rămas blocat în perimetrul instituţiei, pe un gard. Motanul, care se numeşte Padfoot, fugise de acasă de câteva zile. El a fost dus la veterinar unde s-a constatat că nu avea decât câteva răni minore, se arată în articolul Știrile Pro Tv.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro