Faze tari: Hotul din magazinul de pescarie. O pisica a mancat delicatese de 1.000 de dolari; Un computer Apple-1, vandut personal de Steve Jobs in 1976, achizitionat pentru o suma record; Robotul Philae nu a putut fora in scoarta cometei Ciuriumov-Gherasimenko
Un computer Apple-1, vandut personal de Steve Jobs in 1976, achizitionat pentru o suma record. Un computer Apple-1, in perfecta stare de functionare, pe care cofondatorul companiei, Steve Jobs, l-a vandut personal din garajul parintilor sai pentru 600 de dolari, in 1976, a fost vandut joi, la o licitatie organizata de Christie’s, pentru 365.000 de dolari, informeaza Reuters. Computerul Ricketts Apple-1, numit astfel dupa primul sau proprietar, Charles Ricketts, este singurul calculator Apple-1 despre care mai exista documente care atesta ca a fost vandut personal, in 1976, de Steve Jobs unui client, din casa familiei cofondatorului Apple, din Los Altos, in California, potrivit casei de licitatii Christie’s. Suma obtinuta la licitatie pentru acest computer, de 365.000 de dolari, a fost putin sub estimarea minima a casei de licitatii, care stabilise o valoarea intre 400.000 si 600.000 de dolari. In luna octombrie, organizatia Henry Ford a platit 905.000 de dolari pentru un computer din aceeasi gama, noteaza Descopera.ro.
Mama fetei arsa de vie, pe strada, povesteste cum o viziteaza spiritul acesteia. Jessica Chambers, o tanara de 19 ani, din Mississippi, SUA, a murit recent, dupa ce a fost incendiata, pe strada, de niste necunoscuti. Acum, mama indurerata a tinerei povesteste cum simte prezenta spiritului fetei, prin casa. Jessica a fost ucisa si nimeni nu stie de ce. Moartea ei a fost brutala, tanara fiind obligata sa bea un lichid inflamabil, posibil combustibil, dupa care i s-a dat foc. Fata a murit la scurt timp, dar a reusit sa le dea cateva informatii, chiar inainte sa moara, pompierilor sositi la locul incidentului. Cu toate ca autoritatile nu au dezvaluit inca nimic, Lisa, mama victimei, e convinsa ca acestea stiu cine i-a ucis fiica si spera sa se faca dreptate cat mai repede. informeaza Libertatea.ro.
Hotul din magazinul de pescarie. O pisica a mancat delicatese de 1.000 de dolari. O pisica din Rusia a dat lovitura vietii ei. Felina s-a strecurat intr-un magazin de peste si a mancat pe saturate. Initial, proprietarul magazinului din Moscova a crezul ca a fost victima unui hot care a plecat cu pestele care lipsea din galantar. Dar nu a gasit urme de fortare a usii. Pana la urma, adevaratul infractor a fost descoperit dupa ce au fost vizionate imaginile de pe o camera de supraveghere. Pagubele produse de pisica nu sunt chiar de neglijat, pentru ca sunt produse din peste si fructe de mare de aproape o mie de dolari, scrie digi24.ro.
Uite cum arata cel mai mare castel de nisip din lume. Cel mai mare castel de nisip din lume a fost construit in Rio de Janeiro, Brazilia, cu inaltimea de 12 metri inaltime. Constructia a fost ridicata in 15 zile si nu mai putin de 20 de basculante cu nisip i-au dat contur. Aceasta opera de arta a fost sculptata de artistul californian Rusty Croft in plin centrul orasului Niteroi (Rio de Janeiro), in complexul turistic Caminho Niemeyer. Ridicarea castelului a necesitat o saptamana intreaga lucru. Dupa ce a fost inregistrat de o echipa de la Cartea Recordurilor, impresionantul castel a fost distrus dupa putin timp, relateaza Click.ro.
Robotul Philae nu a putut fora in scoarta cometei Ciuriumov-Gherasimenko. Robotul Philae, care a fost plasat in noiembrie pe suprafata cometei Ciuriumov-Gherasimenko de sonda spatiala Rosetta, a esuat in incercarea de a efectua un foraj in solul corpului spatial, a anuntat, miercuri, un cercetator al agentiei spatiale franceze (CNES), transmite AFP. „Din nefericire, robotul Philae a forat in gol si va trebui sa asteptam pana in martie pentru ca bateriile sale sa se reincarce si sa isi termine misiunea oprita pe 15 noiembrie”, adica de a colecta esantioane de materie din nucleul cometei „Ciuri” pentru a-i analiza compozitia, a declarat, pentru AFP, Francis Rocard, responsabil al misiunii Rosetta in cadrul CNES, informeaza Descopera.ro.