Sari direct la conținut

Faze Tari: Un hotel din Franta a refuzat sa il cazeze pe Printul William. Care a fost motivul; Nu a avut bani de chirie, asa ca a gasit o solutie mai ieftina ca sa stea in Londra; Zece inventii ale cercetatorilor NASA, folosite de noi in viata de zi cu zi

HotNews.ro
FAZE TARI, Foto: Colaj foto
FAZE TARI, Foto: Colaj foto

Un hotel din Franta a refuzat sa il cazeze pe Printul William. Care a fost motivul. Problema inedita pentru familia regala din Marea Britanie. Printul William si sotia sa nu au putut sa faca o rezervare la un hotel de cinci stele din Amiens. Potrivit Le Figaro, William si Kate Middleton urmeaza sa mearga in vara in Picardia, pentru a comemora centenarul bataliei de pe Somme. Acestia ar fi urmat sa stea la un hotel de cinci stele din Amiens, insa rezervarea a fost refuzata. Cereea a fost facuta de ministrul de externe francez, insa hotelul nu a putut sa o onoreze deoarece in acea perioada este ocupat in intregime. Conducerea hotelului nu a vrut sa anuleze rezervarile unor oaspeti, dintre care „multi sunt clienti fideli”, din motive deontologice, mai scrie sursa citata, conformLibertatea.

Nu a avut bani de chirie, asa ca a gasit o solutie mai ieftina ca sa stea in Londra. Unde locuieste acum un tanar. Intr-un oras in care chiriile ating cote alarmante, Alex Hill, un tanar de 24 de ani care lucreaza in domeniul IT, a gasit o solutie ca sa economiseasca 1.000 de lire pe luna. Alex a decis sa locuiasca intr-o dubita pana isi gaseste o alta chirie. Intre timp insa, tanarul s-a obisnuit cu acest stil de viata si marturiseste ca ii place libertatea de care se bucura. „Planul meu era sa locuiesc la prieteni pana imi gasesc alt apartament, insa apoi am decis sa locuiesc in masina cateva saptamani si sa fac dus la munca”, povesteste el. El si-a montat un pat in dubita si s-a folosit de un generator solar pentru a avea electricitate. Totusi, marea problema ramane toaleta, anuntaStirileProtv.ro.

Zece inventii ale cercetatorilor NASA, care au ajuns produse folosite de noi in viata de zi cu zi. Din 1976 si pana acum, peste 2000 de inventii, destinate initial astronautilor, au fost introduse pe piata bunurilor de larg consum. Este binecunoscut faptul ca Agentia Spatiala Americana are ca activitate principala studierea spatiului cosmic, insa realizarile obtinute pana acum de cercetatori nu au fost folosite doar in domeniul astronomic. Conform unor estimari realizate de editorii revistei Spinoff (publicata de NASA), din 1976 si pana acum, peste 2000 de inventii, destinate initial astronautilor, au fost introduse pe piata bunurilor de larg consum, informeazaDescopera.ro.

Orasul fantoma Fukushima dupa cinci ani de la dezastrul nuclear. Pe 11 martie 2011, coasta de nord-est a Japoniei a fost lovita de un cutremur cu magniturinea de noua grade. Acesta a cauzat un tsunami devastator care a facut 19.000 de victime. Amenintarea dezastrului nuclear de la Fukushima a facut ca un orasel apropiat sa fie complet evacuat. Astazi, cateva imagini de aici arata un loc fantoma, abandonat. Dupa cinci ani de la producerea dezastrului de la Fukushima, micul orasel Narnie, care a fost evacuat, arata precum un oras fantoma, relateaza Metro.co.uk. Din cauza radiatiilor, nimanui nu i-a mai fost ingaduit sa se intoarca aici astfel ca totul arata exact asa cum a fost lasat in urma cu cinci ani. In ciuda avertismentelor insa, regiunea Fukushima este vizitata anual de peste 2.000 de vizitatori care vor sa fotografieze urmele unuia dintre cele mai mari dezastre nucleare din istorie, scrieClick.

Zeci de oameni au aplicat pentru un job la capatul lumii. Vor lucra printre pinguini. Peste 50 de personae au aplicat pentru un job la capatul lumii. Mai exact, oamenii doresc sa lucreze intr-un oficiu postal aflat in Antarctica. Din cei zeci de aplicanti doar patru vor ajunge insa la capatul lumii, unde vor lucra in conditii extreme. Nu vor avea electricitate, apa curenta, internet sau telefon mobil. Mai mult de atat, ei vor fi nevoiti sa stranga si dupa cei 2.000 de pinguini care locuiesc acolo. Oficiul postal se afla in Port Lockroy, in Teritoriul Antarctic al Marii Britanii, iar actuala echipa si-a terminat treaba, astfel ca se cauta inlocuitori. Salariul se ridica la 1.100 de lire, insa oamenii trebuie sa fie pregatiti psihic si fizic pentru conditiile vitrege. Ei trebuie sa aiba grija atat de oficiul postal, cat si de un mic muzeu si magazin. In plus, pe langa aceste indatoriri, vor fi vizitati de vase de croaziera, asa ca vor fi nevoiti sa raspunda la intrebarile turistilor. Vor lucra in Antarctica insa doar in perioada noiembrie – martie, anuntaLibertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro