FOTOGALERIE Primaria Capitalei a autorizat demolarea unei alte cladiri de peste 100 de ani din Bucuresti – str. Anton Pann nr. 29. Imobilul trebuia conservat
O alta cladire de peste 100 de ani din Bucuresti este demolata in acest moment, potrivit Asociatiei Salvati Bucurestiul. Este vorba de un imobil de pe strada Anton Pann nr 29, sector 3 Bucuresti, construit la sfarsitul secolului XIX. Cladirea nu este monument istoric insa face parte din zona protejata Labirint si ar fi trebuit conservata ca atare, avand grad maxim de protectie.
Autorizatia de demolare a fost emisa de Primaria Capitalei pe noua septembrie, iar beneficiarul este firma Total management Services. La baza autorizatiei de construire sta si un aviz de la Ministerul Culturii. Inainte sa fie demolata, constructia a fost lasata in paragina, aceasta ajungand intr-un stadiu avansat de degradare.
„Cladirea a fost construita la sfarsitul secolului XIX si facea parte din zona construita protejata Labirint. Regulamentul de urbanism al zonei protejate prevede grad de protectie maxim. Se protejeaza valorile arhitectural – urbanistice, istorice si de mediu natural in ansamblul lor: trama stradala, fondul construit, caracterul si valoarea urbanistica. Demolarea are la baza o autorizatie emisa de Primarul Municipiului Bucuresti si un aviz emis de Directia pentru Cultura Bucuresti. Este in responsabilitatea Ministrului Culturii mentinerea functionarilor Directiei pentru Cultura Bucuresti care au avizat sute de demolari de cladiri valoroase in ultimii ani”, mentioneaza reprezentantii Asociatiei Salvati Bucurestiul.
La sfarsitul lunii octombrie au fost demolate doua cladiri construite in 1895 si una in 1920 de pe str. Christian Tell, zona Piata Amzei, autorizatia de demolare fiind emisa de Primaria Capitalei. Din cea mai valoroasa cladire a ramas doar un perete si randul de camere din spatele acestuia. Beneficiarul este firma Romtal Invest, iar firma de arhitectura care face proiectul de demolare este Imoplan. Potrivit unui studiu istoric facut de Ordinul Arhitectilor Bucuresti, cladirile aveau o valoare exceptionala si ar fi trebuit sa capete statutul de monument istoric. In locul imobilului ar urma sa se construiasca un bloc de cinci etaje, potrivit unui plan urbanistic aprobat de Consiliul General Bucuresti.