Sari direct la conținut

Franta indeamna partile implicate in conflictul ucrainean sa evite escaladarea tensiunilor

HotNews.ro

Presedintele Frantei, Francois Hollande, a indemnat partile implicate in criza ucraineana „sa evite escaladarea” situatiei, in contextul noilor tensiuni dintre Rusia si Ucraina si al intensificarii conflictului militar separatist, scrie Mediafax.

„Asa cum s-au angajat toate partile, Acordul Minsk trebuie respectat si implementat in totalitate cat mai rapid”, a declarat Francois Hollande, conform ziarului Le Figaro, intr-o teleconferinta cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, si cu presedintele Ucrainei, Petro Porosenko.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu a participat la aceasta discutie. „Presedintele Frantei a cerut tuturor partilor implicate sa evite orice escaladare a tensiunilor. Hollande a reiterat angajamentul si disponibilitatea de a participa la o noua reuniune in formatul Normandia”, precizeaza Palatul Elysee.

La reuniunile in formatul Normandia participa liderii din Franta, Germania, Rusia si Ucraina.

Apelul lui Francois Hollande intervine in contextul noilor tensiuni dintre Kiev si Moscova si al intensificarii confruntarilor militare in estul Ucrainei.

Zilele trecute, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a acuzat Ucraina ca foloseste metode „teroriste” pentru declansarea unui conflict in Crimeea, dupa confruntari soldate cu moartea a doi militari rusi, in timp ce Administratia de la Kiev sustine ca Moscova cauta pretexte pentru intensificarea conflictului militar. Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia a dejucat un complot care prevedea comiterea unor atacuri in regiunea Crimeea, un ofiter rus fiind impuscat mortal in timpul operatiunilor contra unui grup care, potrivit Moscovei, ar fi fost coordonat de serviciile secrete ucrainene. Rusia a anexat regiunea ucraineana Crimeea in anul 2014. Conflictul separatist izbucnit in martie 2014 in estul Ucrainei, intre serviciile de securitate ucrainene si insurgenti separatisti prorusi, s-a soldat pana in prezent cu peste 9.500 de morti.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro