Sari direct la conținut

Generațiile postbelice au stagnat în procesul de mobilitate economică

HotNews.ro

Generațiile succesive din epoca postbelică sunt departe de a se bucura de o viață mai bună decât cea a părinții lor, astfel încât generațiile de oameni săraci din țările în curs de dezvoltare devin „prinși într-un ciclu de sărăcie determinat de mediul în care s-au născut”, se arată într-un raport al Băncii Mondiale, potrivitThe Guardian.

Acestea au fost „incapabile să urce pe scara economică din cauza inegalității oportunităților”, sau au încetat să mai preogreseze în ultimii ani.

În cadrul cercetărilor a fost monitorizate educația grupurilor născute între anii 1940 și 1980 și s-a constatat că 46 din cele 50 de țări cu cele mai scăzute rate de mobilitate făceau parte din lumea în curs de dezvoltare.

Deși s-a constatat ca o parte din oameni și-au îmbunătațit situația, numărul „învingătorilor” a rămas constant sau a scăzut după mai multe generații, arătând că mobilitatea economică a stagnat.

În medie, în țările în curs de dezvoltare, 47% dintre persoanele născute în anii 1980 au avut o educație mai bună decât părinții lor, cifră aproape neschimbată față de generația anilor 1960. Dintre generațiile anilor 1980, din statele cu economie mai dezvoltată, 57% au avut parte de mai multă educație decât părinții lor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro