Sari direct la conținut

Giganti IT in tranzactii imobiliare: Dupa Nokia, si Sony isi vinde sediul central din SUA cu 1,1 miliarde dolari/Google isi muta sediile din Marea Britanie intr-un nou complex, in urma unei tranzactii de 1 miliard de lire sterline

HotNews.ro
Sediul Nokia din Espoo, Finlanda, Foto: Nokia.com
Sediul Nokia din Espoo, Finlanda, Foto: Nokia.com

Sony a anuntat joi ca isi va vinde sediul central al filialei americane din New York catre un grup de investitori in frunte cu Chetrit Group pentru 1,1 miliarde dolari, informeaza Techcrunch, care noteaza ca Sony a incheiat pe pierderi in ultimii patru ani, pe fondul scaderii cererii de televizoare si a economiei japoneze. Sony va ramane chirias in aceasta cladire pentru o perioada de trei ani. O tranzactie similara a facut si Nokia in luna decembrie care si-a vandut sediul central din Finlanda. Pe de alta parte, BBC informeaza vineri ca Google a incheiat o tranzactie de peste 1,1 miliarde lire sterline pentru dezvoltarea unui complex in Londra in care sa-si mute cele doua birouri din Capitala britanica.

Sony anunta in comunicatul oficial ca se asteapta ca tranzactia sa fie finalizata pe 15 martie 2013 si ca dupa plata datoriilor aferente sediului din New York si a altor costuri asociate tranzactiei va ramane cu circa 770 de milioane de dolari.

Potrivit Businessweek, tranzactia Sony are loc in contextul unor cresteri ale preturilor la imobiliare in New York, mai noteaza Techcrunch.

O tranzactie similara a facut in luna decembrie a anului trecut si Nokia, producator aflat in mari dificultati financiare, care si-a vandut sediul central din Finlanda, catre compania finlandeza Exilion pentru suma de 170 de milioane de euro, urmand sa ramana chirias pe termen lung in cladirea care ocupa 48.000 de metri patrati.

Pe de alta parte, BBC noteaza ca Google isi va muta cele doua birouri din Londra intr-un complex de peste 9700 mp si 11 etaje, in urma unei tranzactii de peste 1,1 miliarde lire sterline. La 30 septembrie 2012, veniturile Google au atins valoare de 14,1 miliarde dolari, in crestere cu 45% fata de aceeasi perioada din 2011.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro