Sari direct la conținut

Humana a înființat 300 de locuri de muncă verzi în magazine de haine second-hand din România

Smile Media
Humana a înființat 300 de locuri de muncă verzi, Foto: Humana People to People
Humana a înființat 300 de locuri de muncă verzi, Foto: Humana People to People

Humana People to People, rețea de organizații internaționale ce susține moda sustenabilă, a înființat în România peste 300 de locuri de muncă verzi în zeci de magazine de haine second-hand pe de teritoriul țării.

Prezentă în România din 2006, Humana oferă o nouă viață pieselor vestimentare, după ce le colectează, salvându-le de a ajunge deșeuri textile, le sortează în propriul centru profesionist și le trece printr-un amplu proces de dezinfecție și dezinsecție. Piesele vestimentare conforme sunt introduse apoi în circuitul comercial putând fi achiziționate în magazinele Humana la prețuri foarte avantajoase.

În acest mod, se oferă o alternativă sustenabilă tuturor celor care vor să achiziționeze haine de calitate, care nu sunt la prima utilizare. Prin simplul fapt că le prelungește durata de utilizare, Humana contribuie pozitiv la reducerea supraconsumului de haine noi, a căror producție este foarte poluantă.

Industria textilă este a patra ca nivel de poluare la nivel mondial, fiind consumatoare de apă potabilă, 93 miliarde de m³ pe an, și emană 10% dintre emisiile de gaze cu efect de seră ale planetei, mai mult decât industria aviatică și cea de transport maritim la un loc.

Humana People to People susține în acest mod economia circulară, fiind aliniată la European Green Deal, directiva Uniunii Europene aprobată în 2020, un set de inițiative politice ale Comisiei Europene, cu obiectivul general de a crea o economie neutră din punct de vedere climatic până în 2050. Mai mult, rețeaua de organizații Humana este implicată în susținerea proiectelor de dezvoltare socială și reducerea schimbărilor climatice, donând toate profiturile din vânzarea hainelor second-hand pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare a comunităților defavorizate din Africa, Asia și America Centrală și de Sud, sprijinind proiecte de dezvoltare, protecția mediului și inițiative în domeniul educației și sănătății.

Ce înseamnă un loc de muncă verde

Un loc de muncă verde aparține unui sector economic cu impact redus asupra mediului înconjurător și care contribuie la soluționarea problemelor legate de schimbările climatice, degradarea mediului și utilizarea resurselor naturale. Un loc de muncă verde este caracterizat de activități și practici care promovează durabilitatea și reducerea amprentei de carbon.

În cazul Humana People to People, implicarea se desfășoară pe mai multe nivele: se reduce supraconsumul de haine noi, a căror producție este poluantă, și se finanțează programe de dezvoltare a comunităților dezavantajate, programe de educație și sănătate precum și de protejare a mediului înconjurător.

Atât echipa Humana, cât și clienții celor 40 de magazine din țară, devin astfel parte a acestui sistem sustenabil.

”Humana înseamnă umanitate și suntem încântați că avem o echipă foarte puternică în România. Sunt mulți oameni extraordinari care lucrează deja de ani buni alături de noi și împărtășesc același valori. Sunt preocupați de mediu, sustenabilitate, de a se alătura unui colectiv sănătos și de asemenea prietenos, de a face o diferență în fiecare zi atunci când vin la serviciu”, declară Rodica Bulăceanu, manager Humana People to People România.

Pentru a cunoaște mai bine impactul pozitiv pe care îl are job-ul lor de zi cu zi, angajații Humana au ocazia să viziteze misiunile umanitare pe care organizația le finanțează din vânzarea hainelor second-hand. Membrii ai echipei Humana România au ajuns astfel în comunități din India sau Malawi care beneficiază de proiecte de dezvoltare în domeniul educației și al sănătății.

”Susținem în prezent proiecte în partea de sud a Africii, în India, în unele țări din America Latină, cum ar fi Brazilia, iar apoi bineînțeles că implementăm proiecte și în România. Desfășurăm în acest sens diferite acțiuni acolo unde este nevoie. Spre exemplu, curățarea gunoaielor și plasticelor din Dunăre, plantarea de copaci pentru că ei absorb CO2 și contribuie la încetinirea schimbărilor climatice. Distribuim haine oamenilor care au cu adevărat nevoie. Suntem implicați în a oferi un viitor mai sigur generațiilor următoare”, încheie reprezentantul Humana People to People.

Humana People to People SRL a fost înființată în România în anul 2006 și are, în prezent, peste 300 de angajați și 40 de magazine în România (www.humana-romania.ro). În anul 2022, societatea a contribuit la Bugetul de Stat cu 1,5 milioane de Euro, prin plata de taxe.

Articol susținut de Humana People to People

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro