Sari direct la conținut

Incepe Bucharest Science Festival, cu o expozitie compusa din 12 experimente interactive pentru copii

HotNews.ro
Bucharest Science Festival, Foto: ASUR
Bucharest Science Festival, Foto: ASUR

Expozitia interactiva pentru copii „Energie pentru o lume durabila” a dat astazi startul Bucharest Science Festival. Cei mici invata astfel despre productia diferitelor tipuri de energie, modalitatile de stocare a acesteia si despre legatura dintre consumul de combustibili fosili si incalzirea globala. Tot vineri incepe si Noaptea Cercetatorilor.

Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) anunta ca a inceput Bucharest Science Festival, la AFI Palace Cotroceni. „Energie pentru o lume durabila” este compusa din 12 experimente interactive insotite de panouri explicative si poate fi vizitata gratuit pe intreaga durata a Bucharest Science Festival, in perioada 25 septembrie – 4 octombrie.

Toma Patrascu la Bucharest Science Festival

Toma Patrascu la Bucharest Science Festival

Foto: ASUR

Toma Patrascu, directorul festivalului, a declarat ca „exponatele sunt concepute pentru a permite copiilor sa exploreze concepte importante din fizica, alese special pentru relevanta lor in contextul actual. Vor putea sa vada cum se genereaza energia, cum apare efectul de sera, vor testa un model de masina alimentata cu hidrogen. Tema editiei din acest an o reprezinta schimbarile climatice; este un subiect care merita si trebuie explorat din cat mai multe perspective, intrucat afecteaza viitorul nostru, al tuturor.”

Expozitia a fost realizata de Centre Sciences (Franta) cu sprijinul Institutului Francez.

De asemenea, tot astazi si tot la AFI Palace Cotroceni se va desfasura Noaptea Cercetatorilor. Vizitatorii vor putea descoperi cu ce se ocupa, de fapt, oamenii de stiinta, si care este impactul muncii lor asupra vietii noastre.

Bucharest Science Festival este un eveniment anual, organizat de catre Asociatia SecularᅡUmanista din Romania (ASUR) impreuna cu Centrul de cursuri pentru parinti Parentime, care isi propune sa dezvaluie publicului larg fascinatia pentru cunoasterea stiintifica.

Citeste si:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro