Sari direct la conținut

JOCURILE OLIMPICE. VIDEO Momentul straniu de după cursa lui David Popovici. Ce a spus Pan Zhanle, câștigătorul finalei, la o televiziune din China

HotNews.ro
JOCURILE OLIMPICE. VIDEO Momentul straniu de după cursa lui David Popovici. Ce a spus Pan Zhanle, câștigătorul finalei, la o televiziune din China
Pan Zhanle a câștigat cursa de 100 metri liber la Paris 2024 - FOTO: Petr David Josek / AP / Profimedia

Cursa de miercuri de la JO PARIS 2024, în care David Popovici a luat un bronz socotit imens de către specialiști, a stabilit care este cel mai rapid înotător al planetei. Cu o asemenea miză, finala de 100 de metri s-a prelungit în culise și au început acuzele reciproce.

Pan Zhanle a realizat o cursă istorică și a adus țării sale un nou record mondial în cursa regină a înotului mondial: 46.40, față de 46.80 vechea performanță. Apoi a urmat un moment neașteptat când, la o televiziune din China, Zhanle i-a acuzat pe australianul Chalmers și pe americanul Alexy.

Episodul a avut loc pe marginea bazinului, în zona mixtă, unde sportivii discută cu presa imediat după cursă. Pan Zhanle a vorbit în chineză. Cristian Munteanu, reporter special la GOLAZO.ro, a descoperit momentul pe feed-urile internaționale ale natației și a discutat cu un reputat antrenor australian de înot. 

La televiziunea din China, campionul olimpic Pan Zhanle s-a plâns că al doilea clasat, australianul Kyle Chalmers, precum și americanul Alexy nu l-au salutat atunci când s-au mai întâlnit pe parcursul acestor Jocuri Olimpice. Chinezul a reclamat o lipsă de fair-play. 

„Nu mă respectă. Am vrut să șterg umilința. După finala de la 4x100m l-am salutat pe Chalmers, dar m-a ignorat complet”, a spus Zhanle. ”M-au privit de sus, pot să spun asta, nu?”, a spus Pan Zhanle.

Mai mulți sportivi chinezi de la natație au fost descoperiți dopați în ultimii ani și s-a ajuns chiar ca unii competitori să nu urce pe podium cu ei, la alte competiții, nu la Paris.

În schimb, Brett Hawke, unul dintre cei mai respectați analiști proveniți din antrenori ai acestui sport, crede că performanța lui Zhanle este „imposibilă”. Problemele de integritate, suspiciunile de dopaj, dar și rivalitățile între state renasc în epicentrul competitivității acestor Jocuri Olimpice.

Episodul integral și toate reacțiile pe siteul nostru de sport, GOLAZO.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro