Sari direct la conținut

Kristina Asmus, odată „cea mai sexy femeie din Rusia”, este acuzată de discreditarea forțelor armate

HotNews.ro
Kristina Asmus a fost desemnata „cea mai sexy femeie din Rusia” in 2010, Foto: TASS / ddp USA / Profimedia
Kristina Asmus a fost desemnata „cea mai sexy femeie din Rusia” in 2010, Foto: TASS / ddp USA / Profimedia

Actrița rusă Kristina Asmus, desemnată în 2010 drept „cea mai sexy femeie din Rusia”, a fost chemată în fața unei instanțe administrative din cauza „discreditării” forțelor armate, anunță agenția TASS.

Ea este acuzată că a postat pe Instagram, platformă interzisă în Rusia în luna martie, concomitent cu declararea Meta drept organizație extremistă, „atitudini negative” față de „operațiunea militară specială” declanșată la sfârșitul lunii februarie de președintele Vladimir Putin.

„Tribunalul Districtual Tverskoy din Moscova a primit un dosar administrativ împotriva Kristinei Asmus. Şedinţa de judecată este programată pentru 6 septembrie la ora 11:00, ora Moscovei”, a anunțat purtătorul de cuvânt al instanţei, Ksenia Rozina.

Aceasta a precizat că Asmus este acuzată de încălcarea părții 1 a art. 20.3.3 din Codul de infracțiuni administrative ale Federației Ruse care vizează discreditarea forțelor armate. Actrița riscă o amendă administrativă de până la 50 de mii de ruble, potrivit instanței.

„Asmus este acuzată că a făcut o postare text pe Instagram care vizează o atitudine negativă față de operațiunea militară specială în curs”, a explicat instanța. Postarea incriminată datează din 24 februarie, prima zi a invaziei rusești.

„Frică și durere. Vă rugăm să opriți toate astea. Fără război!!!!!”, a scris ea, alături de o imagine cu un fundal complet negru.

Kristina Asmus, „cea mai sexy femeie din Rusia” în 2010

Acum în vârstă de 34 de ani, ea a fost desemnată în 2010 drept „cea mai sexy femeie din Rusia” de către cunoscuta revistă pentru bărbați Maxim.

La începutul lunii martie președintele rus Vladimir Putin a promulgat o lege redactată de parlamentul de la Moscova la scurt timp după invadarea Ucrainei, aceasta incriminând difuzarea de „informații false” despre forțele armate ale țării.

Înspre sfârșitul lunii martie o altă lege a extins sfera de aplicare a legislației deja adoptate pentru a incrimina difuzarea de informații pe care autoritățile le consideră drept false despre orice instituție a statului rus care are activități și în străinătate.

Legislația prevede însă și posibilitatea aplicării unei amenzi administrative, o măsură despre care analiștii afirmă că oferă autorităților o portiță prin care să aplice pedepse mai puțin severe personalităților publice considerate prea populare pentru a fi încarcerate.

Urmărește ultimele evoluții din a 189-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro