Lecții online pentru clasa I și a III-a: Despre bani și despre cum să formulezi o rugăminte
Copiii pot învăța în timp ce se joacă, iar dezvoltarea motivației pentru educație a copiilor este una dintre căutările esențiale ale oricărui demers educațional. Astăzi începem un proiect Hotnews.ro și ScoalaIntuitext.ro în care vă oferim, pentru clasele I-IV resurse educaționale pe placul copiilor, cu explicații clare și ușor de înțeles.
După vizionarea fiecărui video, aveți Acces GRATUIT (prin creare de cont) către sute de resurse pentru clasa respectivă: jocuri de logică/matematice; animații de predare; experimente interactive de laborator; curiozități; teste de evaluare; rapoarte de activitate. Resurse de calitate la care pot avea acces învățătorii și elevii.
CLASA I, Matematică și explorarea mediului, Lecția online: Leul-monede și bancnote
Comportamentul responsabil față de bani se formează gradual. Este important ca elevii să cunoască, începând chiar din clasa I, moneda națională: Leul. Care e diferența dintre monede și bancnote? Iată o întrebare la care puteți răspunde printr-un scurt film. La sfârșit, pentru că se apropie vacanța, oferiți-le copiilor o temă de gândire: cum pot economisi pentru o vacanță frumoasă.
Banii sunt o resursă limitată, în consecință, elevii vor înțelege mai multe despre alegerile responsabile în ceea ce privește cheltuielile, pornind chiar de la prima lecție în domeniul banilor: valoarea lor.
„Educația financiară în copilărie poate forma abilități esențiale pentru siguranța, responsabilitatea și prosperitatea materială la maturitate. Vorbind despre bani pe înțelesul copiilor, putem încuraja obiceiuri pozitive (precum economisirea banilor sau alegerea inteligentă a cheltuielilor) și atitudini echilibrate (precum evitarea cumpărăturilor spontane sau care depășesc bugetul personal) care le vor fi utile pe parcursul întregii vieți”, explică Gabriela Alamă, Expert Parenting.
Clasa a III-a, Lecție online, Limba și literatura română: Cum adresăm o rugăminte sau o cerere?
Copiii întâlnesc zilnic situații de viață în care sunt nevoiți să adreseze o rugăminte unei persoane apropiate sau chiar unui necunoscut, ceea ce conduce la importanța formării abilităților de comunicare.
„Comunicarea este importantă. Copiii trebuie, și au capacitatea, să înțeleagă de mici, când și cum să se exprime. De aceea, a ști să adresezi o cerere sau o rugăminte într-o situație anume poate fi un câștig care să le folosească pe tot parcursul vieții”, spune Gabriela Alamă, Expert Parenting.
Cum formulăm o rugăminte sau o cerere atunci când vorbim cu un prieten sau cu un membru al familiei? Dar când discutăm cu o persoană necunoscută sau mai în vârstă? Acestea sunt întrebări la care răspunde lecția online de mai jos:
ScoalaIntuitext.ro (platformă din portofoliul INTUITEXT) este un produs educațional online AVIZAT de Ministerul Educației. În cadrul platformei, veți regăsi 100% programa școlară pentru clasele I-IV.