Sari direct la conținut

LIVE JO Paris 2024: Programul și rezultatele sportivilor români în ziua de duminică / Succes la înot, la canotaj și gimnastică

HotNews.ro
LIVE JO Paris 2024: Programul și rezultatele sportivilor români în ziua de duminică / Succes la înot, la canotaj și gimnastică
Turnul Eiffel, Paris, JO 2024 / Sursa foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

În ziua de duminică, la Jocurile Olimpice de la Paris au fost programați pentru a intra în competiție mai mulți sportivi din România. Este vorba de probe de înot, canotaj, tenis de masă, scrimă, gimnastică și polo pe apă. HotNews.ro și siteul nostru de sport GOLAZO.ro vă vor prezenta LIVE rezultatele obținute de români la JO Paris 2024.

Toate informațiile despre evoluțiile românilor la JO Paris 2024, LIVE:

Gimnastică artistică: România, în finala feminină pe echipe şi alte trei finale individuale

Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat duminică în finală, de pe locul 8. În finalele individuale s-au calificat Sabrina Voinea, la bârnă şi sol, Ana Maria Bărbosu şi Amalia Ghigoarţă, la individual-compus, respectiv Ana Maria Bărbosu la sol.

Polo: România, învinsă de Grecia cu 14-7

Naţionala masculină de polo pe apă a României a fost învinsă de echipa Greciei cu scorul de 14-7 (4-2, 5-3, 2-1, 3-1), duminică seară, în primul său meci din Grupa A, conform Agerpres.

România va juca următorul meci pe 30 iulie, contra echipei Statelor Unite (la 17:35).

În celelalte meciuri din grupă, Croaţia a dispus de Muntenegru cu 11-8, iar Italia a trecut de SUA cu 12-8.

Înotătoarea Rebecca Diaconescu nu a reuşit să treacă, duminică, de faza semifinalelor în proba de 200 metri liber.

Născută la Las Vegas, Rebecca-Aimee Diaconescu (18 ai)a concurat în prima semifinală, în care s-a clasat a opta, cu timpul 1:59.58. Per total, Diaconescu a terminat pe locul 16.

Perechea Irina Begu/Monica Niculescu a fost eliminată, duminică, în primul tur al probei de dublu din cadrul turneului olimpic de tenis de la Paris.

Cele două românce au fost învinse de echipa din Taiwan Su-Wei Hsieh/Chia Yi Tsao, scor 7-6 (2), 7-5, scrie News.ro.

David Popovici s-a calificat în finală cu primul timp

Duminică seară, dintre cei 16 înotători rămași în cursă la proba de 200 de metri liber s-au calificat 8, care vor merge în finală. David Popovici și-a câștigat semifinala și a înregistrat cel mai bun timp.

Victorie fără emoții pentru Bernadette Szocs, la simplu

În competiția feminină de tenis de masă de la simpu, Bernadette Szocs a învins-o cu 4-1, pe ZHOU Jingyi (Singapore, 33 mondial), în primul meci.

Perechea Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs a fost eliminată, duminică, în sferturile de finală ale probei de dublu mixt din cadrul turneului olimpic de tenis de masă de la Paris. Ionescu și Szocs au fost învinși de echipa sud-coreeană Lim Jonghoon/Shin Yubin, scor 4-0 (13-11, 11-8, 11-8, 11-8).

La ediţia trecută a Jocurilor Olimpice, Ionescu şi Szocs au fost eliminaţi tot în sferturile de finală şi s-au clasat pe locul 5.

Canotaj: Amalia Bereş, după calificarea în finală la patru rame: „Suntem încrezătoare, promitem spectacol”

Echipajul de patru rame (4-) feminin, format din Amalia Bereş, Maria Rusu, Maria Lehaci şi Adriana Adam, s-a calificat în finala probei, la Jocurile Olimpice de la Paris. Amalia Bereş a promis că în finală sportivele din România vor face spectacol.

Finala este programată pe 1 august.

Nadia Comăneci a asistat la evoluţia gimnastelor române

Mălina Călugăreanu a pierdut în optimile competiției de floretă individual feminin. Ea a fost învinsă de italianca Alice Volpi, care a câștigat disputa cu 15-9.

Volpi este numărul 3 mondial și campioana mondială en titre.

Echipajul de patru rame (4-) masculin, format din Ciprian Tudosă, Andrei Mândrilă, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, va trebui să evolueze în recalificări pentru un loc în finala probeis.

Sportivii români au ocupat locul 3 în prima serie, cu timpul de şase minute, şase secunde şi 60 de sutimi.

Primele două echipaje, Noua Zeelandă şi Marea Britanie, s-au calificat în finală, scrie News.ro.

Gimnasta Sabrina Maneca Voinea a afirmat, duminică, la finalul primei subdiviziuni a calificărilor feminine, că este încrezătoare în şansele echipei de gimnastică artistică a României de a pătrunde după 12 ani în finala de la Jocurile Olimpice.

„A fost un concurs bun, deşi se putea şi mai bine. Întotdeauna e loc de mai bine. Ne-am adunat foarte bine, ne dorim să avem finală cu echipa şi finale la individual şi să arătăm cât putem de bine în finale. Sunt foarte încrezătoare. Am încercat să facem un concurs cât am putut de bine”, a declarat ea, conform Agerpres.

La evoluţia gimnastelor române a asistat şi Nadia Comăneci, care le-a încurajat pe fete.

Înotătoarea Rebecca Diaconescu s-a calificat în semifinalele probei de 200 metri liber, transmite News.ro.

Născută la Las Vegas, în urmă cu 18 ani, Rebecca-Aimee Diaconescu a încheiat seria sa pe locul 16, cu timpul de un minut, 59 secunde şi 29 de sutimi.

Rebecca a ocupat locul 16 la general, ultimul care a adus calificarea în semifinale. Semifinalele sunt programate de la ora 22.50.

Canotaj: Echipa de patru rame feminin s-a calificat în finală

Canotoarele române Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc s-au calificat fără emoţii în semifinalele probei de dublu vâsle feminin, categorie uşoară, duminică, după ce au câştigat seria a doua.

Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc au fost înregistrate cu timpul de 7 min 03 sec 83/100, cu aproape nouă secunde mai rapide decât echipajul american (7:12.65).

Primele două echipaje din fiecare serie s-au calificat în semifinale, iar restul vor evolua în recalificări. Semifinalele vor avea loc pe 31 iulie, la 12:34, respectiv 12:44.

Aceasta este a treia ediţie a Jocurilor Olimpice pentru Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc, care în 2016, la Rio, s-au clasat pe opt, iar în 2021, la Tokyo, au încheiat pe şase. (Agerpres)

Echipajul de patru rame (4-) feminin, format din Amalia Bereş, Maria Rusu, Maria Lehaci şi Adriana Adam, s-a calificat în finala probei, informează News.ro. Echipajul român a ocupat locul doi în seria doi, cu timpul de şase minute, 44 de secunde şi 55 de sutimi.

Echipajul român s-a calificat în finală cu al treilea timp din serii, după Marea Britanie şi Olanda.

Scrimera română Mălina Călugăreanu s-a calificat, duminică, în optimile de finală ale probei individuale de floretă, după ce a învins-o pe japoneza Yuka Ueno, cu 15-13, transmite Agerpres.

Românca a avut un debut ezitant, fiind condusă cu 3-0, dar a revenit şi s-a desprins la 10-4, câştigând în final cu 15-13.

Călugăreanu (27 ani), care a participat şi la JO de la Rio (2016), o va înfrunta în optimi pe italianca Alice Volpi, a treia favorită şi campioana mondială en titre. Meciul va avea loc tot duminică, de la ora 15:05 (ora României).

Mălina Călugăreanu este singura reprezentantă a scrimei româneşti la JO 2024.

Echipa de gimnastică evoluează în calificări

Canotorii români Florin Arteni şi Florin Lehaci s-au calificat, duminică, în semifinalele probei de dublu rame masculin, după ce s-au clasat pe locul secund în seria a doua.

Arteni şi Lehaci au fost cronometraţi în 6 min 40 sec 29/100, încheind la distanţă de echipajul croat, care a câştigat seria (6:35.28).

Primele trei echipaje din fiecare serie s-au calificat în semifinale, restul urmând să evolueze în recalificări. Semifinalele acestei probe vor avea loc pe 31 iulie, la 11:34, respectiv 11:44. (Agerpres)

Echipa feminină de gimnastică a României a concurat în prima subdiviziune a calificărilor şi a încheiat cu un punctaj total de 159.497.

În finalul calificărilor, la paralele, Andreea Preda şi Lilia Cosman au căzut de pe aparat. În cursa pentru finala la individual-compus, cel mai bun punctaj din echipa României l-a obținut Ana Maria Bărbosu (53.533).

La finalul zilei se vor cunoaşte clasamentele calificărilor, care vor stabili participările în finalele pe echipe şi individuale.

Echipajul de dublu rame feminin format din Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel s-a calificat în semifinale la Jocurile Olimpice, după ce a ocupat primul loc în seria sa.

Canotoarele române au încheiat cursa în 7 minute, 24 de secunde şi 27 de sutimi, ele fiind urmate de echipajele din Irlanda și Cehia.

David Popovici – debut în forță

David Popovici a debutat în forță. A câștigat seria de calificare cu 1:45.65 și intră cu cel mai bun timp în semifinalele care sunt diseară, la 21:46, ora României.

Bernadette Szocs (29 de ani) s-a calificat în turul doi al probei de simplu la tenis de masă, de la Jocurile Olimpice de la Paris.

În primul tur, Bernadette Szocs a învins-o pe singaporeza Zhou Jingyi, scor 4-1 (9-11, 11-4, 11-3, 11-7, 11-9), la capătul unei partide care a durat 36 de minute

În turul II, Szocs o va întâlni pe învingătoarea meciului dintre Margaryta Pesotska (Ucraina) şi Orqwan Peranang (Thailanda).

JO Paris 2024, tenis de masă: Eduard Ionescu a povestit ce i-a dat putere să întoarcă extraordinar meciul din primul tur: „M-am gândit la ea, că a bătut tot drumul până aici”.

În vârstă de 19 ani, el a reuşit o victorie entuziasmantă în turul 1 al concursului olimpic de la Paris. A salvat şase mingi de meci pentru a-l învinge pe numărul 19 mondial, nigerianul Quadri Aruna.

Programul de duminică al sportivilor români

Programul sportivilor români în ziua a doua de la Jocurile Olimpice de la Paris, potrivit Comitetului Olimpic Român:

De la ora 11:00 – Tenis de masă

Simplu feminin – Turul 1: Bernadette Szocs, Elizabeta Samara
Simplu masculin – Turul 1: Ovidiu Ionescu, Eduard Ionescu

De la ora 11:10 – Canotaj

Dublu vâsle (2x) feminin – Recalificări: Simona Radiş, Ancuţa Bodnar
Dublu vâsle (2x) masculin – Recalificări: Ciprian Tudosă, Andrei Cornea

De la ora 11:25 – Scrimă

Floretă individual feminin – Turul 1, Optimi, Sferturi: Mălina Călugăreanu

De la ora 11:30 – Canotaj

Dublu rame (2-) feminin – Serii: Roxana Anghel, Ioana Vrînceanu
Dublu rame (2-) masculin – Serii: Florin Lehaci, Florin Arteni

12:00 – Înot

200 m liber masculin – Serii: David Popovici
200 m liber feminin – Serii: Rebecca Diaconescu

De la ora 12:00 Gimnastica artistica

Echipe feminin – Calificări. Sabrina Voinea, Ana Maria Barbosu, Lilia Cosman, Andreea Preda, Amalia Ghigoarță

De la ora 12:30 Canotaj

Dublu vâsle ctg. uşoară (L2x) feminin – Serii: Ionela Cozmiuc, Gianina van Groningen

De la ora 13:30 Canotaj

Patru rame (4-) feminin – Serii: Amalia Bereş, Maria Rusu, Maria Lehaci, Adriana Adam

Patru rame (4-) masculin – Serii: Ciprian Tudosă, Andrei Mândrilă, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu

De la ora 17:00 Tenis de masă

Dublu mixt – Sferturi de finală: Bernadette Szocs, Ovidiu Ionescu

De la ora 20:00 Scrimă

Floretă individual feminin – Semifinale, FINALĂ: Mălina Călugăreanu

De la ora 21:30 Înot

200 m liber feminin – Semifinale: Rebecca Diaconescu

De la ora 21:46 Înot

200 m liber masculin – Semifinale: David Popovici

De la ora 22:05

Polo pe apă / Meci masculin – Grupe: ROMÂNIA – Grecia

Referințe:

INTERVIURILE HotNews.ro